El sindicat UGT de Catalunya ha advertit aquest dimecres que l’ampliació d’horaris d‘obertura i la liberalització de les rebaixes incloses en la nova Llei del comerç, que va presentar ahir el Govern, agreujarà les condicions laborals dels treballadors del sector i perjudicarà la “poca contractació que a feien les empreses a l’estiu i a l’hivern perquè ja no es produirà la concentració de compres durant aquests dos períodes”. En un comunicat, el sindicat creu que ampliar fins a 75 hores les hores setmanals d’obertura és una mesura “incongruent” i que s’acosta més al model estatal, de 90 hores, que a la llei actual, de 72 hores, que ara està recorreguda pel govern espanyol al Tribunal Constitucional.

En ampliar a tres hores setmanals l’horari d’obertura (mitja hora al dia de mitjana), UGT també alerta que serà un obstacle més per conciliar la vida laboral i familiar, ja que es tracta d’un sector “fortament feminitzat”. Pel sindicat, és una decisió “bastant incoherent” amb la reforma horària que planteja el Govern per compaginar la vida professional i personal.

Per últim, UGT ha lamentat que no se’ls hagi consultat “en cap moment” sobre aquesta proposta de llei com a agent social representatiu i ha anunciat que ja ha demanat reunions amb diferents grups parlamentaris per expressar el seu posicionament sobre el text.