Aquest dimarts 20 de desembre, a partir de les 20.30h, al Centre Cívic d’Empuriabrava, es presentarà el Cens de l’activitat econòmica i comercial d’Empuriabrava, un estudi que analitza l’oferta dels diferents eixos comercials d’Empuriabrava, amb l’objectiu de conèixer a fons la dinàmica comercial, turística i de serveis d’Empuriabrava.

L’estudi, encarregat per l’Ajuntament de Castelló d'Empúries a la Cambra de Comerç de Girona, i basat en el cens realitzat entre els mesos d’abril i octubre d’enguany, analitza l’oferta dels diferents eixos comercials d’Empuriabrava, que inclouen Sant Mori-Moxó-Los Arcos, l’avinguda Fages de Climent fins al Club Nàutic, l’avinguda Joan Carles I fins al Pla de Roses, Puigmal i Alberes Comercial, amb l’objectiu de conèixer de primera mà, i amb el màxim detall i rigor possibles, la dinàmica comercial, turística i de serveis d’Empuriabrava i presentar una única unitat d’anàlisi econòmico-comercial d’Empuriabrava.

En aquest sentit, s’han dut a terme entrevistes als establiments dels principals sectors d’activitat, i posteriorment, s’ha complementat una fitxa informativa amb les principals característiques de cadascun dels establiments que conformen les zones d’estudi.

El treball de camp realitzat al llarg d’aquests mesos ha caracteritzat establiment per establiment, fet que ha suposat comptar amb una part del temps i de l‘experiència dels principals implicats, els comerciants, als qui especialment cal agrair la voluntat de participació i la disponibilitat que han mostrat. Sense la seva col·laboració no hauria estat possible ajustar tant en la diagnosi que presenta aquest estudi.

A partir d’ara, s’avaluaran quins són els potencials que tenen aquestes zones comercials i així es podran dissenyar serveis i productes que els hi donin valor afegit. Igualment s’han de valorar els problemes i deficiències que té, per treballar conjuntament amb l’objectiu de trobar-hi solucions. En definitiva, es tracta de treballar per reforçar els seus punts forts i solucionar els seus punts febles, per tal de fer dels eixos comercials del municipi una estructura competitiva.

Aquest estudi reuneix tota la informació de la dinàmica comercial d’aquest territori. És una eina pràctica i necessària al municipi de Castelló d’Empúries.