Els turistes estrangers que van visitar algun indret de Catalunya el passat mes d'octubre van gastar 1.459 milions d'euros, cosa que suposa el 4,8% més que la despesa generada el mateix mes de l'any passat, segons els dades publicades per l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) que publica l'Institut d'Estadística espanyol. En els deu primers mesos de l'any, els visitants forans s'han deixat 15.407 milions d'euros, el 3,6% més que en el mateix període de l'any passat. La despesa mitjana diària d'aquests visitants a l'octubre va ser de 176 euros, un 20,2% més que a l'octubre del 2015. Fins a l'octubre, Catalunya ha absorbit el 22,4% del total de les despeses realitzades per els turistes estrangers que han visitat l'Estat.

La despesa mitjana per turista durant la seva estància a Catalunya que és de 5,3 dies per persona (un 15% menys que fa un any) s'ha situat a l'octubre en 934 euros, amb un increment del 2,1% en relació amb l'octubre de l'any passat.

Les dades del conjunt de l'estat espanyol situen la despesa total dels turistes estrangers a l'octubre en 7.305 milions d'euros, el 16,3% més que el mateix mes de l'any passat amb una despesa mitjana per turista de 1.023 milions d'euros, el 4,8% més.

La despesa mitjana per turista dels visitants forans a l'estat espanyol va ser a l'octubre de 137 euros al dia per persona, el 13,5% més que l'any passat. Aquests 137 euros per dia de mitjana i turista està un 28,47% per sota de la despesa mitjana per dia que genera unturista estranger que visita Catalunya (176 euros).

En els primers deu mesos de l'any, els turistes estrangers han acumulat una despesa de 68.929 milions d'euros, el 8,4% més que en el mateix període de l'exercici anterior.

Els principals països emissors per nivell de despesa a l'octubre han estat el Regne Unit en primer lloc, amb una aportació del 20% del total de la despesa, seguit dels alemanys amb un 17,1% del total i els països nòrdics que han deixat el 8% del total. Amb aquestes xifres, els turistes britànics han incrementat la seva despesa un 9,3% en taxa anual, els alemanys el 22% i els procedents d'algun estat dels països nòrdics (Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia) ho han fet en un 11,4%. Els francesos han reduït la seva despesa en un 3,5%.