En relació a 2015

Empresaris de l'oci nocturn preveuen facturar durant les festes nadalenques un 10% menys

El motiu de la davallada prevista en els ingressos és la coincidència de les nits de Nadal i Cap d'Any en un dissabte

30.11.2016 | 17:39

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) preveu facturar durant el Nadal un 10% menys que l'any passat per la coincidència de la nits de Nadal i Cap d'any en un dissabte. No obstant, la federació apunta que aquesta davallada en els ingressos es podrà veure compensada amb l'ampliació horària de Nadal, el pont de la Puríssima i els sopars de Nadal. A més, els empresaris del sector calculen que els locals de restauració i oci nocturn catalans puguin assolir durant aquestes festes entre un 95 i un 100% d'ocupació -l'any passat van registrar un 90% d'ocupació tot i ser un dijous-.

Les dates de les principals festivitats nadalenques d'enguany no agraden gens ni mica als empresaris d'oci nocturn, ja que la coincidència de les nits de Nadal i de Cap d'Any en un dissabte nit els provocarà una davallada en els ingressos previstos durant aquestes festes d'un 10% de promig.

No obstant, des de la FECASARM esperen que aquesta davallada d'ingressos es vegi en part compensada per la coincidència del pont de la Puríssima, així com també per l'ampliació horària de la Generalitat concedida des de l'any 2011 per totes les festes nadalenques, és a dir, per als dies no festius inclosos i també amb els sopars de Nadal.

Així, la federació considera que l'ampliació horària que començarà a regir a partir del 21 de desembre i que s'allargarà fins el 6 de gener pal·liarà "sensiblement" els efectes d'uns perjudicis econòmics que, segons apunta, podrien haver estat pitjors i per tant, "aquest any aquesta ampliació horària es farà més necessària que mai" sobretot la nit de Cap d'Any en què que les discoteques tancaran les seves portes a les 7.30h de la matinada.

Tot i aquesta ampliació horària automàtica d´entre 30 i 45 minuts totes les nits de la setmana en funció de la llicència del local o de 90 minuts com a màxim per a les discoteques per a la nit de cap d'any, els empresaris del sector s'han mostrat preocupats pel calendari nadalenc. En aquest sentit, Enric Gomà, vicepresident de la FECASARM, ha assenyalat que durant les nits de Nadal i Cap d'Any els locals veuran "desaprofitada" l'oportunitat de repartir la feina en diferents dies entre setmana, concentrar-se la mateixa en tant sols dos dies "forts" que justament cauen en cap de setmana. "La nostra sort ha estat que, pel pont de la Constitució, la coincidència es a la inversa i, per tant, ens afavoreix", ha dit.

També, un altre factor que ajudarà a contrarestar els efectes de la "mala" coincidència dels festius nadalencs és la gairebé plena ocupació que es preveu durant les festes. Els empresaris del sector calculen que els locals de restauració i oci nocturn catalans puguin assolir entre un 95 i un 100% d'ocupació -l'any passat van registrar un 90% d'ocupació tot i ser un dijous-.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema