El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dilluns que l'Agència Tributària enviarà cartes als 31.484 defraudadors que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012 per recordar que els procediments no prescriuen el 30 de novembre i que, per tant, Hisenda està en disposició de revisar les seves declaracions. El ministre ha actuat mogut per les peticions de C's, que vol forçar que els amnistiats paguin el 10% de les quantitats defraudades, com constava al procés, i no el 3% que van acabar tributant. Un dels punts de la Declaració Tributària Especial que establia el 30 de novembre -quatre anys després de la fi del període de declaració- com a data en què prescrivia el procés, però segons Montoro "totes les investigacions realitzades no caduquen a final de mes".

El ministre ha fet aquestes declaracions en el marc d'unes jornades de la Federació d'Associacions de Cossos Superiors de l'Administració Civil de l'Estat. Segons fonts del Ministeri d'Hisenda, les manifestacions del ministre no suposen cap novetat respecte al procediment que s'està fent, però sí que volen ser una mostra de la voluntat de l'executiu espanyol de complir amb el compromís assolit entre el PP i C's per a la investidura de Mariano Rajoy.

El partit d'Albert Rivera va exigir que es revisessin les declaracions per aconseguir que les 30.000 persones que s'hi van acollir tributin el 10%, i no el 3%, fet que segons C's aportaria a les arques del govern espanyol 2.800 milions d'euros addicionals. Segons Montoro, a la carta d'Agència Tributària recordarà a aquestes persones que "no hi ha caducitat en el procediment". Per tant, segons Monoro, "no hi ha prescripció" i tampoc hi ha d'haver "cap preocupació perquè prescrigui res".