Els pressupostos del 2017 preveuen un creixement de l´economia catalana entre el 2,5% i el 2,7%, segons ha explicat el vicepresident i conseller d´Economia i Hisenda en una entrevista a Catalunya Ràdio. Junqueras ha afegit que es va començar el 2016 amb una previsió inicial del 2,7% però que actualment Catalunya està en un 3,3% i podria arribar al 3,4%. D´altra banda el titular d´economia ha confirmat que els comptes de l´any que ve compleixen un dèficit del 0,5%, tal com va aprovar el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i encara ha de ratificar el Congrés. Tot i així, ha assegurat que Economia intentarà que hi hagi més flexibilitat i arribar al 0,7%. Junqueras ha defensat la necessitat de complir amb els objectius de dèficit "per evitar que el dèficit no finançat es converteixi en deute als proveïdors".

Junqueras ha lamentat "l´embolica que fa fort" del govern espanyol amb el dèficit. Segons ha explicat el vicepresident, la previsió inicial del 2017 era del 0,1 però el CPFF de l´abril va decidir incrementar el dèficit fins al 0,5%. Aquest CPFF es va celebrar just abans de finalitzar l´anterior legislatura i, per tant, el Congrés encara no ha ratificat els objectius de dèficit de l´any que ve. En aquest context, Junqueras ha lamentat que ara l´Estat filtri que flexibilitzarà el dèficit fins al 0,4, quan ja va aprovar situar-lo en el 0,5%. "L´Estat et ven el mateix producte unes quantes vegades", ha afegit.

Tot i que els pressupostos del 2017 estan elaborats per complir un dèficit del 0,5%, Junqueras ha assegurat que Economia continuarà insistint i intentarà que hi hagi més flexibilitat. "Intentarem anar al 0,7 i si podem més enllà, doncs més enllà", ha concretat. En aquest sentit, s´ha compromès a "apretar tant com es pugui" però ha assegurat que l´única eina efectiva és guanyar el referèndum.

En resposta als que demanen que s´incompleixi l´objectiu de dèficit, Junqueras ha defensat que s´ha de complir perquè si no s´estaria castigant als proveïdors, ja que "tot el dèficit no finançat es converteix en deute als proveïdors" i ha assegurat que el Govern no vol que els proveïdors financïin la Generalitat,