El "Black Friday", jornada de descomptes en el comerç d'origen anglosaxó, mourà en compres a través d'internet 1.267 milions d'euros, el 13,12% més que el 2015, segons estimacions de l'Associació Espanyola de l'Economia Digital (Adigital ), que engloba més de 500 empreses.

Aquest any, el que ja és el dia de vendes més important als Estats Units, se celebrarà el 25 de novembre, encara que aquí s'aplicarà "a l'espanyola", ja que molts establiments prolongaran les ofertes durant diverses jornades i fins i tot tota la setmana.

El "divendres negre" té el seu origen als Estats Units, on el comerç ofereix forts descomptes l'endemà d'Acció de Gràcies per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal i tornar així els seus comptes dels números vermells "als negres" .

En molts casos duraran fins al "ciber monday" o "ciber dilluns", en el qual es ven per internet el que no es va vendre durant el "Black Friday" i que tindrà lloc el 28 de novembre.

Durant aquests dies, segons Adigital, les empreses facturaran el 5,3% del volum total del negoci que mourà aquest any el comerç electrònic a Espanya.

Segons la mateixa font, el 81% de les 298 empreses enquestades per Adigital farà promocions especials durant el "Black Friday", el que implica un augment del 17% respecte a l'any passat.