La confiança empresarial a Catalunya ha caigut un 0,5% per al quart trimestre d'aquest any respecte als tres mesos anteriors, mentre que al conjunt de l'Estat espanyol aquest índex ha incrementat lleugerament, un 0,2%. Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), els sectors que mostren un empitjorament de la confiança empresarial són l'hostaleria i transport (-2,3%), la indústria (?2,2%) i la construcció (-0,6%), mentre que el comerç i la resta de serveis registren taxes positives (del 0,6% i 0,5%, respectivament). Per grandària de l'establiment, s'observa un empitjorament de la confiança empresarial respecte del trimestre anterior en tots aquells que tenen menys de 1.000 assalariats. En canvi, en aquells que tenen 1.000 o més treballadors la confiança empresarial ha incrementat un 7,8%.

Els establiments ubicats a la demarcació de les Cambres de Tarragona són els que presenten taxes més negatives (-1,7%), seguits dels de la resta de cambres de Barcelona (-1,5%). En canvi, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona (0,2%) i les Cambres de Lleida (0,4%) augmenten lleugerament la confiança empresarial respecte del trimestre anterior.

En relació amb el mateix trimestre de l'any anterior, l'Índex de confiança empresarial es manté estable (0,0%) i mostra una moderació de la confiança respecte dels trimestres anteriors. Els sectors de l'hostaleria i el transport (-2,7%) i la indústria (-1,2%) presenten taxes negatives, mentre que la resta de sectors d'activitat registren un augment de la confiança empresarial.