Més de 60 alumnes i professors de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona han realitzat una visita al Gros Mercat de Girona, convidats per Grup Miquel, empresa propietària de la cadena líder de cash & carry.

L'objectiu de la visita, a més de conèixer de primera mà el funcionament d'aquest majorista especialitzat en hostaleria, era descobrir totes les claus del concurs "GMchef destapa la teva creativitat", en el qual participen els alumnes de segon curs de l'escola.

En aquest concurs nacional de tapes, dirigit als futurs professionals de la cuina, competeixen 8 escoles de tota Espanya. Només un alumne de cada escola passarà a la final, que tindrà lloc el 28 de novembre a Madrid. En la primera fase de la visita, conduïda pel gerent del centre, Juan Antonio Toledano, i Eva Domènech, de Grup Miquel, els alumnes i professors s'han interessat especialment pels preus i ofertes de productes, varietats, novetats en el mercat i promocions especials per als professionals.

Per Grup Miquel és prioritari donar suport als futurs professionals i dialogar amb ells. "Per a nosaltres una queixa és molt important" assegurava Eva Domènech, "perquè així aprenem dels nostres clients i podem millorar". Però sens dubte el plat fort de la visita ha estat l'explicació del concurs i conèixer amb quins productes els participants han d'elaborar les seves creacions. Alguns dels estudiants ja tenen en ment la seva creació, altres repassaven la llista de productes per veure si encaixaven amb el que ja tenien pensat. La majoria coincideix en què el premi és una raó de pes per participar-hi. El primer premi, un sopar per a dues persones al restaurant Diverxo de Madrid, un stage en un restaurant reconegut i 2.000 €. "Per a mí, el millor, l'stage" confessava un d'ells, que fins i tot ja té nom per a la seva tapa.

Gros Mercat compta amb 66 centres en 12 comunitats autònomes i més de 200.000 clients. Disposa de més de 17.000 referències organitzades per seccions per fer la compra més ràpida i fàcil.