Un grup de sis bloguers internacionals de l’àmbit dels viatges i la gastronomia participen en la primera acció promocional conjunta de màrqueting digital endegada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Patronat de Turisme de l’Emilia Romagna, a Itàlia, entre dues destinacions turístiques: l’Euroblogtrip Food & Wine.

La inèdita iniciativa té per objectiu posicionar la Costa Brava i l’Emilia Romagna com les dues destinacions imprescindibles per als amants de la gastronomia i les experiències enogastronòmiques a Europa.

L’acció Euroblogtrip Food & Wine neix arran de les similituds existents en l’estratègia de màrqueting digital que els organismes de promoció turística del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme de l’Emilia Romagna utilitzen per generar continguts a les xarxes socials a fi d’atraure un públic objectiu que comparteixen ambdues destinacions: els amants de la gastronomia i les experiències enogastronòmiques.

En els darrers anys, el Patronat de Turisme ha impulsat accions i projectes com ara el congrés TBEX Catalunya-Costa Brava, el programa Resident Blogger i els concursos fotogràfics d’Instagram Your City per tot el territori. El Patronat de Turisme de l’Emilia Romagna, per la seva banda, s’ha posicionat de manera destacada amb projectes com ara el programa BlogVille i la sèrie de concursos temàtics d’instagram #myER.

Aquesta iniciativa tan inèdita entre destinacions similars i competidores no es presenta com una competició sinó més aviat com un repte en què se sumem esforços, recursos i saber fer (know-how) per assolir un objectiu comú: posicionar les destinacions als canals digitals i captar un públic molt específic que tant pot ser europeu com de procedències més allunyades, com els Estats Units, Austràlia o Àsia.

En relació amb aquest tema, Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha manifestat «Som dues regions que disposem de patrimoni cultural i gastronòmic valorat i que potenciem. Junts reunim els dos millors restaurants del món i una de les concentracions més grans d’estrelles Michelin, tot acompanyat amb productes d’altíssim nivell, distingits amb segells de qualitat agroalimentària». Ramos ha afegit «Aquest és un primer pas en una relació d’entitats que serà llarga i que portarà altres projectes promocionals i fires a ambdues destinacions».

Així, del 6 al 12 d’octubre, té lloc el doble blogtrip, viatge de descoberta i d’experiències per a prescriptors digitals, dirigit a un grup d’influenciadors, que es durà a terme a la Costa Brava i a la regió italiana de l’Emilia Romagna, centrat en aspectes enogastronòmics, culturals i tradicionals de cada destinació.

A la demarcació de Girona, del 6 al 9 d’octubre, els participants coneixeran i experimentaran en primera persona la destinació amb activitats com ara: excursió en vaixell pel cap de Creus; activitat de verema en un celler de la Ruta del Vi DO Empordà, taller de cuina amb el xef Pep Nogué, aperitiu a El Celler de Can Roca, visita temàtica de Joc de Trons a Girona i vol en globus pel Pirineu de Girona, entre d’altres.

A la regió italiana de l’Emilia Romana, el programa tindrà lloc del 9 al 12 d’octubre, i se centrarà en les visites a empreses artesanals productores de vinagre de Mòdena i formatge parmesà, en la participació en un taller de cuina al Centre Casa Artusi i la visita al Museu Enzo Ferrari.

Els bloguers que participen a la primera experiència d’intercanvi entre destinacions turístiques són: els canadencs Audrey Berguer; Samuel Jeffery i Brendan van Son; la francesa Laurène Philippot; l’alemanya Anja Beckmann i el videobloguer italià Emiliano Bechi Gabrielli.

La participació i col·laboració dels consells comarcals, municipis, establiments i empreses locals per on té lloc la visita dels bloguers ha estat fonamental en la programació de l’acció.

Els usuaris de les xarxes socials que vulguin seguir l’evolució de les experiències dels bloguers a la demarcació de Girona i també a l’Emilia Romana poden fer-ho utilitzant els perfils a Facebook, Twitter i Instagram del Patronat, les etiquetes #EuroFoodTrip #InCostaBrava i #InPyrenees, o bé accedint a l’apartat “Amb uns altres ulls” del web oficial.