Empreses

La patronal FOEG considera que la reforma de l'impost de societats és un abús

Rebutja la reforma de l´impost de societats feta pública pel ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro

04.10.2016 | 11:08

La FOEG rebutja la reforma de l´impost de societats feta pública pel ministre d´Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, perquè la considera un abús. La patronal gironina manté que repercutirà negativament en la competitivitat de les empreses ja que impactarà en la seva liquiditat. Segons la FOEG, crearà seriosos problemes financers i en l´evolució de les inversions i pot perjudicar la creació de llocs de treball.

Les modificacions introduïdes en l´impost de societats obliguen les empreses que facturen més de deu milions d´euros a avançar a compte a l´Agència Tributària el 23% dels seus beneficis comptables en els pagaments fraccionats d´octubre, desembre i abril. A les comarques gironines hi ha unes 300 empreses que facturen aquesta quantitat. Entre les afectades s´hi poden trobar un ventall d´empreses mitjanes de la demarcació : firmes d´activitats industrials, comercialitzadores de gran volum i companyies que basen la seva activitat en l´exportació.

Els diners que avancin les empreses no podran ser destinats a la inversió i , per tant, afectarà negativament el seu creixement. I més tenint en compte que, segons s´ha anunciat, la mesura tindria un caràcter indefinit fins a aconseguir els objectius de dèficit.

Durant la crisi les empreses gironines han estat fent esforços per sobreviure i ara no se´ls pot demanar més esforços per recaptar amb urgència 8.000 milions d´euros que aniran a reduït el dèficit i no a millorar l´estat del benestar o a impulsar l´activitat econòmica. Hem arribat al límit, assegura la patronal gironina, que lamenta que la responsabilitat recaigui sobre l´activitat empresarial de petites i mitjanes empreses.

La FOEG demana als grups polítics que impedeixin que la mesura prosperi en el tràmit de les Corts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema