El nombre de turistes residents fora de l'estat espanyol que van venir a Catalunya aquest agost es va situar en 2,5 milions de persones, cosa que suposa un 2,97% més que el mateix mes de l'any passat, segons les dades facilitades aquest divendres per l'Institut d'Estadística espanyol en base a l'estadística de moviments turístics a les fronteres (Frontur). Catalunya va ser un cop més el primer destí preferit per als forans a l'agost i va concentrar el 24,7% del total de turistes que van entrar a l'estat espanyol, cosa que vol dir que un de cada quatre turistes que entra a l'estat espanyol opta per visitar Catalunya. En l'acumulat de l'any, Catalunya suma fins a l'agost 12.579.233 estrangers, un 4,3% més que l'any passat.

El turistes francesos són els principals clients, amb el 31% del total, seguit dels britànics que suposen l'11,6%, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Catalunya és la principal comunitat autònoma en nombre de turistes a l'agost com en l'acumulat de l'any.

L'INE observa que amb dades del conjunt de l'estat espanyol el 70% dels turistes estrangers que van venir a l'agost a l'estat espanyol ho va fer amb avió, mentre que el 25% va venir amb automòbil.

El 78% dels turistes que van venir a l'estat espanyol a l'agost van dormir en establiments hotelers, càmpings, casa rural o altre tipus d'allotjament de lloguer com apartaments.

La resta, el 22%, es va allotjar en casa de familiars o amics, en habitatge de propietat o en qualsevol altre tipus d'allotjament no regulat.