El nombre d'operacions de compravenda d'habitatges que s'ha registrat a Catalunya el segon trimestre d'aquest any s'ha situat en 20.952 operacions, cosa que suposa un increment del 27,9% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons dades facilitades pel Ministeri de Foment. Catalunya és el territori de l'Estat on més s'han incrementat la compravenda d'habitatges aquest segon trimestre. L'estadística de transaccions immobiliàries del Ministeri de Foment també indica que la ciutat de Barcelona és després de Madrid la localitat amb més operacions de compravenda de pisos. En aquestes compres fetes a Barcelona destaquen les que han fet estrangers residents que van suposar el 39,5% de les transaccions.

L'estadística del Ministeri parteix de la informació que els faciliten els despatxos de notaris on queden registrades les operacions de compravenda de pisos.

Les dades indiquen que a Catalunya, en l'acumulat de l'últim any, entre juliol del 2015 i juny del 2016, les vendes de pisos s'han incrementat un 18,3% en relació amb les xifres que es van registrar entre el juliol del 2014 i el juny del 2015.

Per municipis, la ciutat de Barcelona és la segona localitat amb més operacions de compravenda d'habitatges que es registren per rere de Madrid, que es manté la primera. La localitat madrilenya va vendre el segon trimestre un total de 9.840 habitatges mentre que a Barcelona la xifra es va situar en 4.496 operacions immobiliàries.

Destaca el fet que de les 4.496 compravendes de pisos a la capital catalana, 1.776 pisos, el 39,5%, van ser compravendes fetes per estrangers residents a l'estat espanyol.

La sèrie del Ministeri de Foment indica que les compres d'estrangers residents el segon trimestre encadena 20 trimestres de creixements en el conjunt de l'Estat. En concret, el segon trimestre l'increment d'aquestes vendes ha estat del 19,1%.