Apple està negociant des de fa mesos la possible adquisició del fabricant britànic de vehicles esportius McLaren Technology Group, propietari de l'equip homònim de Formula 1, segons informa el 'Financial Times', que cita tres fonts coneixedores de la situació.

La firma tecnològica, que està treballant en un vehicle elèctric autònom des de fa més de dos anys, estaria contemplant la possibilitat d'adquirir la totalitat de McLaren, valorat entre 1.000 i 1.500 milions de lliures, o bé realitzar una inversió estratègica en el grup, segons la capçalera britànica.

Una aliança entre les dues companyies acceleraria un hipotètic projecte automobilístic d'Apple, ja que el fabricant britànic té una àmplia experiència en enginyeria automobilística, que va des dels sistemes informàtics a bord fins al coneixement de nous materials per a fabricar xassís com la fibra de carboni i alumini.

L'adquisició de McLaren suposaria la major adquisició de la companyia de la poma des de 2014, quan va comprar el fabricant d'auriculars 'premium' Beats Electronics, així com del servei de música en 'streaming' Beats Music, per un total de 3.000 milions de dòlars (2.687 milions d'euros), la major compra mai realitzada per Apple.

McLaren, una empresa deficitària

El deficitari grup automotriu podria estar valorat en entre 1.000 milions de lliures (1.162 milions d'euros) i 1.500 milions de lliures (1.743 milions d'euros), va assenyalar el diari nord-americà. De moment, cap de les empreses s'ha pronunciat al respecte.

McLaren, un dels equips més llorejats en la història de la Fórmula 1, compta a les seves files amb el pilot espanyol Fernando Alonso, bicampió mundial que l'any passat va iniciar la seva segona etapa a l'equip britànic, tot i que encara no ha aconseguit lluitar per victòries .