Institut Nacional d'Estadística

El comerç minorista incrementa les seves vendes un 1,9% el juliol a Catalunya

L'ocupació en aquestes empreses creix un 1,8% interanual, segons l'INE

26.08.2016 | 16:21
Imatge d´una pastisseria.

El comerç minorista ha incrementat les seves vendes a Catalunya en un 1,9% el juliol en relació al mateix mes de l'any anterior, segons ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a través d'un comunicat. L'ocupació en el comerç minorista també ha augmentat un 1,8% interanual a Catalunya durant el mes de juliol. al conjunt de l'Estat, l'Índex de Comerç Minorista del juliol mostra que les vendes a preus constants han registrat una variació del 3,1% respecte a juliol de 2015, el que representa una baixada de 2,8 punts en relació al mes anterior. L'índex d'ocupació en el sector del comerç minorista a tot l'Estat presenta al juliol una variació de l'1,7% respecte al mateix mes de 2015. Aquesta taxa és una dècima inferior a la registrada el juny.

La variació mensual de l'índex general del comerç minorista (ICM) a preus constants entre els mesos de juliol i juny, eliminant els efectes estacionals i de calendari, és del 0,5% al conjunt de l'Estat. Aquesta taxa és 1,2 punts inferior a la del mes anterior.

L'índex general sense comptabilitzar les estacions de servei registra una taxa mensual del 0,4%. Per productes, l'apartat d'alimentació puja un 0,7%, i la resta d'epígrafs del comerç minorista registren un augment del 0,2%. Si es desglossa aquest últim per tipus de producte, l'equip de la llar i l'apartat d'altres béns són els que presenten taxes positives (totes dues amb un 0,3%). D'altra banda, les grans cadenes (1,0%) presenten la major taxa mensual. Per la seva banda, les grans superfícies (-0,1%) és l'únic mode de distribució amb la taxa mensual negativa.

L'índex general sense incloure les estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del 4,6% al juliol. Si desglossem aquestes vendes per tipus de productes, l'alimentació puja un 0,5% i la resta puja un 6,8%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema