El nombre de persones estrangeres que cotitzaven al juliol a la Seguretat Social s'ha situat a Catalunya en 423.746, que suposa un 7,12% més respecte al mateix mes de l'any passat, segons les dades que ha fet públiques aquest dimarts el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Aquest increment interanual ha estat el més elevat de de l'Estat només superat per les xifres registrades a les Illes Balears on el creixement del nombre d'afiliats estrangers s'ha situat en el 8,38%.

Al conjunt de l'estat espanyol, l'augment ha estat del 5,18% en relació amb el juliol del 2015. Catalunya absorbeix el 24,25% del total d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a l'Estat.

Del conjunt de treballadors estrangers afiliats a la Seguretat Social a Catalunya, 359.633 cotitzen en el règim general, mentre que 63.213 ho fan en règim d'autònoms.

Per procedència geogràfica, dels estrangers afiliats 139.311 procedeixen de països de la Unió Europea, mentre que la resta, 284.434 tenen nacionalitat en països de fora de la Unió Europea.

Dins la UE, els romanesos lideren les afiliacions a la Seguretat Social, seguit dels italians, mentre que fora la UE, els marroquins encapçalen les cotitzacions estrangeres a la Seguretat Social, mentre que els xinesos ocupen la segona posició.