Almirall ha obtingut un benefici net de 80,5 milions d'euros al primer semestre, que suposa un 36,9% més que en el mateix període de l'any passat, segons ha informat aquest dimarts la companyia. El grup farmacèutic ha assenyalat que aquest resultat s'ha vist beneficiat per la transferència de la seva filial de Mèxic durant el segon trimestre d'aquest 2016. Almirall ha aconseguit un ebitda de 123,5 milions d'euros (+0,1%) i els ingressos van pujar fins als 428,1 milions (+5%).

Aquests ingressos es van registrar després que la companyia va obtenir unes vendes netes de 388,3 milions d'euros i altres ingressos per un import de 39,8 milions.

El conseller delegat del grup farmacèutic, Eduardo Sanchiz, ha destacat que els resultats del primer semestres s'han vist impulsats per l'àrea de Dermatologia, la facturació de la qual ha augmentat un 13,3% i actualment representa el 43% del total de les vendes netes del grup davant del 41% en el mateix període del 2015. Aquest creixement es deu a les vendes a Europa, on les vendes han crescut un 27% mentre que la facturació als Estats Units ha baixat un 2,5%.

Al tancament del semestre la posició de caixa de la companyia era de 76,5 milions d'euros, mentre que el deute financer va ser de 320 milions, el 12% dels actius totals.

Sanchiz assegura que els resultats d'aquest primer semestre situen la companyia en la línia d'assolir les previsions financeres anuals. Almirall preveu pel 2016 un creixement percentual d'"un dígit alt" en ingressos totals, vendes netes i ebitda.