La Direcció de Correus ha comunicat als sindicats una oferta d'ocupació de 1.606 places (160 a temps parcial) a tot Espanya que poden sol·licitar-se fins al pròxim 30 de juliol, a través de la pàgina web de correus.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i amb presència creixent en el sector privat, manifesta les seves crítiques a aquesta "pobra convocatòria", perquè no reflecteix la realitat laboral de Correus, quedant més de 6.000 places sense cobrir.

A més, considera que la seva distribució és "aleatòria i insuficient" en moltes províncies. Segons CSIF, aquest dèficit de places és manifest en àmbits com repartiment i centres de tractament automatitzat, on es classifica la correspondència. A més, recorda que des de 2009 s'ha produït una reducció de més de 12.000 efectius en les plantilles d'aquesta empresa pública, passant dels 65.000 empleats de 2009 als 41.703 actuals.

D'altra banda, el sindicat que lidera Miguel Borra considera "inacceptable" la imposició del 10% de places en forma de temps parcial (160 llocs) sense haver-ho negociat prèviament en la Comissió d'Ocupació amb els sindicats. En aquest sentit, CSIF exigeix ??definitivament una regulació "estable, clara i transparent" amb noves borses d'ocupació.

A més, reclama un procés de consolidació d'ocupació tots els anys, basat en les vacants reals produïdes i que s'acomodi els interessos del personal fix en el concurs de trasllats amb els del personal eventual.

CSIF considera que la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), holding públic que engloba Correus, amb l'excusa de la crisi ha portat a terme "una política de retallades sense precedents" en la llarga història de Correus que ha reduït "innecessàriament" els llocs de treball a l'empresa.

Segons la seva opinió, aquesta actuació ha provocat un "mal funcionament" del servei, amb retards i acumulacions incontrolades de milers d'enviaments i deixant a ciutadans a tot Espanya sense correspondència diària, "el que suposa un clar perjudici al servei públic postal". A l'estiu a més, augmenten les dificultats.

"Com a conseqüència d'aquestes retallades, similars a les aplicades en sectors com Sanitat o Ensenyament, treballadors i ciutadans tornen a ser els perjudicats d'una política general de supressió de llocs de treball amb la qual l'empresa s'ha estalviat 500 milions d'euros", denuncia el sindicat.

CSIF es mostra convençut que Correus té futur, però considera necessari deixar enrere el camí de les retallades i aplicar un pla estratègic que reculli objectius, finançament, protecció davant els 'lobbies' privats i una bona regulació laboral, amb millores salarials, en ocupació i drets.