El president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, ha admès en una entrevista a 'l'Ara' que l'aerolínia ha fallat a l'hora de donar resposta als nombrosos retards i cancel·lacions en vols amb sortida o arribada al Prat. "Hem estat molt enfocats a solucionar-ho, però he de reconèixer que hem fallat. Honestament i fent autocrítica, hauríem d'haver sortit abans i comunicar millor", ha assegurat Sánchez-Prieto, que ha volgut exculpar la planificació dissenyada per l'expresident i exconseller delegat, Álex Cruz, ara a British Airways, de qui ha dit que va fer una "gestió magnífica". Tot i reiterar, en una altra entrevista a 'La Vanguardia' que la planificació era "adequada", a 'L'Ara' afegeix que inclús es va fer per sobre del que augmentava l'activitat però que hauria d'haver inclòs "més nivell d'incertesa".

Javier Sánchez-Prieto ofereix explicacions en dues entrevistes a 'l'Ara' i 'La Vanguardia' sobre el caos a l'Aeroport del Prat relacionat les incidències a Vueling. Segons el president de la companyia, "la planificació estava feta preveient un nivell d'incidències que finalment ha sigut molt més alt". Concretament, ha remarcat que l'empresa va créixer un 8% l'any passat i es va augmentar el nombre d'avions en un 10%. Per això, ha comentat que si l'any passat l'aerolínia disposava de quatre avions de reserva i aquest any cinc, ara se'n sumarà un més per fer front a imprevistos dels 102 vols que opera la companyia i es disposarà de 15 tripulacions per volar en cas d'emergència.

Sánchez-Prieto no dóna encara xifres oficials dels passatgers afectats per les incidències perquè no disposarà de dades fins al tancament del mes però ha dit que al juny van ser 78.000 persones, un 3% dels passatgers que va transportar. Segons Sánchez-Prieto, en aquesta crisi s'han "infravalorat els factors externs", en referència a les 13 vagues de controladors en les últimes 14 setmanes i la regulació de l'espai aeri europeu, que segons ha dit, és "molt més estricta". En aquest sentit, ha advertit que si es tornen a produir vagues a França, per on passa el 80% dels seus vols, no es podrà garantir que el servei es presti amb normalitat.En una altra entrevista a 'La Vanguardia', el president de Vueling ha comentat que les noves incorporacions per fer front a les incidències dels darrers dies representen només "una mínima part de la plantilla" i que per això l'empresa i els pilots estan ultimant un acord per tenir més flexibilitat horària. Segons Sánchez-Prieto, l'aerolínia s'està encaminant cap a una "gradual normalitat" i ha afirmat que treballa amb les autoritats perquè es no es repeteixi la situació de divendres i el cap de setmana passat.