La recaptació per l´impost sobre les estades en establiments turístics, l´anomenada taxa turística, s´ha incrementat en un 16,17% durant el primer trimestre de 2016, segona ha revelat el conseller d´Empresa i Ocupació, Jordi Baiget. El conseller ha valorat positivament aquesta dada i ha apuntat que és una mostra de la bona evolució de Catalunya com a destinació turística.

Així, la recaptació de la Generalitat per aquest impost ha passat dels 5.938.018 euros durant el primer trimestre de 2015 als 6.897.975 en el mateix període de 2016, gairebé un milió d´euros més de diferència. Durant tot l´any passat, es van recaptar 43,5 milions d'euros gràcies a l´aplicació de l´impost sobre les estades en establiments turístics, un 5,5% més respecte del 2014.

El conseller Baiget també s´ha referit als plans de l´Ajuntament de Barcelona, governat per l´alcadessa Ada Colau, d´introduir una taxa que gravi les estades dels passatgers de creuers a la capital catalana. El titular d´Empresa ha posat en dubte que el consistori barceloní sigui "competent" per aplicar aquest gravamen, ja que és la Generalitat l´administració competent per aplicar aquest tipus de taxes, també sobre l´activitat de creuers, i ha afirmat que serà el Govern i el Parlament els qui eventualment legislin sobre aquesta matèria.