Figueres

De l'1 de juliol al 31 d'agost, rebaixes d'estiu als comerços

L'Agència Catalana del Consum recomana conservar les factures i la garantia de producte i comparar preus

30.06.2016 | 19:21
Comencen les rebaixes d´estiu.

La campanya de rebaixes d'estiu comença aquest divendres, 1 de juliol, i finalitzarà el 31 d'agost. S'entén per rebaixes una reducció del preu d'un producte en relació amb el seu preu habitual. Els establiments comercials no estan obligats a fer rebaixes, però, en el cas de realitzar-les, hauran de tenir una durada mínima d'una setmana, i màxima de dos mesos. Durant aquest període, l'establiment ha de seguir mantenint les mateixes condicions de venda que durant la resta de l'any.

D´altra banda, els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i al costat el preu rebaixat, i han de tenir les mateixes garanties que abans de les rebaixes. A més, els productes que es venen en períodes de rebaixes han d'haver estat a la venda anteriorment a l'inici de les rebaixes.
 
A l´hora de comprar en rebaixes, l´Agència Catalana del Consum recomana:

Fer una llista dels productes que interessen, d´acord amb el pressupost, i comparar preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l'aparador com a l'interior de l'establiment. Cal examinar el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.

És important diferenciar entre vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats ha d'estar diferenciats de la resta.

Cal comprovar l'admissió de targetes de crèdit com a forma de pagament habitual, ja que també s´ha d´admetre aquest sistema en període de rebaixes. I s'han de llegir detingudament les etiquetes, les instruccions d'ús i les característiques del producte.

Cal demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n'és la garantia. També cal conservar els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques. Si es detecten defectes en el producte, cal que adreçar-se a l'establiment on s'ha adquirit i adjuntar el tiquet o factura de compra.

També val la pena preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L'establiment no té l´obligació de canviar un producte que es trobi en perfecte estat, a menys que ho anunciï.

Recordar que tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia. En aquest sentit, escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum és una garantia. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema