El sector turístic català preveu assolir una bona temporada aquest estiu, segons han informat a l'ACN els gremis i les patronals del país. Mentre que a la costa catalana s'esperen ocupacions superiors als 80%, a l'interior confien estar per sobre del 60%. A la ciutat de Barcelona els apartaments turístics compten a hores d'ara amb una ocupació del 80%, tot i que alerten que caldrà estar atents de com afecta el 'Brexit' en l'arribada de turisme britànic. Al litoral gironí s'espera arribar a ocupacions del 80% durant el mes de juliol, mentre que les comarques d'interior de Girona aquesta xifra disminueix lleugerament. A la demarcació de Lleida esperen una ocupació d'entre el 60% al juliol i el 85% a l'agost, mentre que a la Catalunya Central les reserves se centren, sobretot, en el turisme rural, que pot arribar a la plena ocupació. A la Costa Daurada confien en superar els mals resultats del 2015 per la caiguda del turisme rus i assolir unes xifres d'ocupació del 90%.

Els prop de 10.000 apartaments turístics de la capital catalana amb llicència municipal esperen una ocupació mitjana del 80% per aquest juliol per reduir-la fins el 75% a l'agost, segons Enrique Alcántara, president de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), que agrupa prop del 73% dels apartaments de la ciutat. Alcántara creu que l'efecte del 'Brexit' sobre la lliure esterlina podria tenir un impacte negatiu sobre els anglesos, que finalment podria condicionar el resultat de la temporada. Tot i això, Alcántara assegura que de moment aquest efecte no s'ha apreciat i amb ''prudència'' es mostra convençut que la temporada d'estiu podria ser de les millors dels últims anys.

Els càmpings de la costa de Barcelona preveuen superar el 90% d’ocupació

Els càmpings de la costa de Barcelona preveuen superar el 90% d'ocupació entre els mesos de juliol i agost. Els càmpings d'interior, per la seva banda, se situaran entre el 80% i el 85% d'ocupació. El sector considera que són previsions "bones". La major afluència de turisme centreeuropeu arribarà a partir del 10 i 11 de juliol, un cop acabi l'Eurocopa de futbol. "Molts turistes prefereixen veure els partits des de casa seva i retardar les vacances; ens hi trobem sempre que hi ha un esdeveniment esportiu", ha explicat a l'ACN el president de l'Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé. La demarcació compta amb una cinquantena de càmpings, una quarantena dels quals estan situats a la costa.

La demarcació de Lleida espera 570.000 visitants i 1,67 milions de pernoctacions

El sector turístic de les comarques lleidatanes encara amb optimisme aquesta temporada d'estiu, en la qual espera la visita de 570.000 turistes -un 18% dels quals seran estrangers-, que faran entorn de 1.675.000 pernoctacions, un 6% més que durant els mesos de juliol, agost i setembre del 2015, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Si el temps acompanya, durant el mes d'agost, s'estima que l'ocupació turística a la demarcació se situarà de mitjana entre el 80 i el 85%, mentre al juliol i al setembre oscil·larà entre el 45 i el 60%, segons el Patronat. Les comarques de Lleida ofereixen aquest estiu més de 56.000 places d'allotjament reglat, al marge de segones residències. Pel que fa al turisme actiu i esports d'aventura, les empreses lleidatanes del sector preveuen contractar un 5% més de serveis que la temporada d'estiu passada.

Els hotelers de la Costa Daurada confien en superar les "nefastes" xifres d'ocupació de 2015

A les portes del mes de juliol, els hotelers de la Costa Daurada veuen amb optimisme certa millora de les previsions d'ocupació turística aquest estiu en relació al 2015, any que es va qualificar com "el pitjor" de les dues darreres dècades. Erosionats l'any passat per la caiguda dràstica a la meitat del turisme rus i malgrat la previsió enguany que es recuperi entre un 10 i un 15%, l'augment principal, que anima el sector, es donarà en el turisme britànic. Els anglesos i també els francesos han optat aquest 2016 per la costa tarragonina en detriment de competidors directes com Turquia, Tunísia o Egipte.

També la lleugera recuperació econòmica de l'Estat facilitarà, segons l'associació hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, que incrementi el turisme nacional. Així, es confia superar el 83% d'ocupació del passat juliol i el 90% del passat agost als hotels. També els càmpings preveuen sobrepassar el 63% d'ocupació mitjana de 2015. En canvi, a les cases rurals de les Terres de l'Ebre la previsió d'ocupació a hores d'ara és molt baixa i només els queda tornar refiar-se de les reserves d'última hora que han marcat el comportament de la clientela les últimes campanyes.

Optimisme al sector turístic de la Catalunya Central que afronta l'estiu amb bones perspectives d'ocupació

El sector hoteler de la Catalunya Central encara amb optimisme els mesos d'estiu i espera ocupacions d'entre el 60 i el 80%, tot i que confia que les reserves d'última hora facin créixer aquesta xifra. El turisme rural continua sent un dels punts forts del territori i en algunes comarques com el Berguedà moltes de les cases ja tenen ple a partir de la segona quinzena de juliol, segons ha constatat a l'ACN el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer. Un altre dels punts turístics per excel·lència és Montserrat, que a hores d'ara l'ocupació arriba al 70%. A Osona, l'Alta Anoia i Solsonès les perspectives també són positives i el sector hoteler constata que es comencen a veure signes de recuperació.

Ocupacions de fins el 80% a Girona durant el mes de juliol

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona informa que l'ocupació a la demarcació pot arribar a la xifra del 80% durant el mes de juliol, una dada similar a l'any passat. Les reserves es concentren, sobretot, a la segona quinzena de juliol. Les zones amb una ocupació més alta són les del litoral gironí -Alt Empordà, Costa Brava Centre i Costa Brava Sud-, mentre que a les zones d'interior com la Selva Interior i la Garrotxa, les reserves ronden el 60%. A la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveu una ocupació del 59% durant la segona quinzena de juliol, i a les zones de muntanya del 44% a la Cerdanya i del 50% al Ripollès. A nivell nacional, el perfil de turista més destacat durant el juliol seran parelles de mitjana edat i famílies catalanes provinents de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Respecte al turista estranger hi haurà presència de parelles d'edat adulta i famílies franceses, seguit d'alemanyes, angleses i russes.

En relació als càmpings gironins, destaquen que la temporada 2015 va significar un canvi de tendència en el sector després de set anys de pèrdua de clients. Segons informen, l'any passat l'ocupació va pujar un 3%, una xifra que el sector espera que sigui encara més alta aquest estiu. "Els indicadors ens marquen que serà una bona temporada", ha manifestat el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Pel que fa al turisme rural, a hores d'ara ja estan reservades entre el 70% i el 80% de les places situades a les comarques costaneres, especialment a l'Alt i el Baix Empordà. Segons Turisme Rural de Girona, a les comarques d'interior i de muntanya els percentatges de reserva per a juliol i agost es mouen entre 60% i 80%.