Roses

Cala Jóncols de Roses ret homenatge a grans experts vitivinícoles

Es commemora que fa un any que es va plantar la vinya i que aviat donarà els seus primers fruits

29.04.2016 | 18:05
L´homenatge s´ha fet a peu de vinya.
L´homenatge s´ha fet a peu de vinya.

L'Hotel restaurant Cala Jóncols de Roses ha organitzat aquest divendres, 29 d'abril, a les seves instal·lacions una trobada d'homenatge a grans experts vitivinícoles de la comarca de l'Alt Empordà que han contribuït a fer créixer la vinya més petita de Catalunya, que ara fa un any que es va plantar i que aviat donarà els seus primers fruits. "Hem reunit més de 400 anys d'història sumant l'expertesa de tots els assistents a l'acte", ha destacat Juanma Gómez, copoprietari de Cala Jóncols.

Didier Soto, del Mas Estela, Pere Ortensi, de Garriguella; Daniel Fàbregas, de Llançà; Martí Bertrand, de Vilamaniscle; Vicenç Marés, de Cadaqués; i Joan Sastre, de Roses, han visitat la vinya per comprovar la seva evolució i el bon ritme de creixement que està duent a terme. Es tracta de persones molt vinculades a Cala Joncols i l'establiment els hi ha volgut agrair el seu suport amb l'acte d'avui que ha permès intercanviar experiències al voltant del sector. Cala Jóncols els ha anomenat padrins de la plantació.

La vinya de Cala Jóncols, la més petita de Catalunya, té una extensió de menys d ´una hectàrea, amb la qual s'ha recuperat una varietat autòctona: el lledoner roig, autòcton de l'Empordà i del sud de França.

Des de 1955

L'hotel restaurant Cala Jóncols, que l'any passat va celebrar el seu 60 aniversari, va reobrir les seves portes el passat 15 d'abril per iniciar una nova temporada. Situat a l'última platja de Roses a tocar el terme municipal de Cadaqués, en ple parc Natural del Cap de Creus, l'establiment, dirigit per Juanma i Michael Gómez, destaca per les seves iniciatives innovadores. És pioner en l'elaboració de vi i cava amb criança submarina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema