CaixaBank va guanyar 273 milions d´euros el primer trimestre, cosa que suposa un 27,2% menys que el mateix període de l´any passat. Aquest resultat està condicionat per l´impacte de la integració de Barclays cosa que fa que els perímetres no siguin homologables. El resultat abans d´impostos s´enfila en el trimestre fins els 376 milions d´euros, amb un creixement del 78,7%. CaixaBank arriba aquests resultats després d´una caiguda significativa de les dotacions destinades a cobrir pèrdues per deteriorament d´actius que per la millora de la conjuntura es redueixen un 45,2%. La ràtio de morositat baixa de nou aquest trimestre fins el 7,6%, tres dècimes menys que la registrada el 31 de desembre.

El resultat obtingut durant el trimestre, sempre condicionat per l´absorció de Barclays, s´ha fonamentat per un elevat nivell d´ingressos del negoci bancari situant el marge brut de l´entitat en 1.922 milions d´euros, l´1,5% menys que el mateix període de l´any passat.

El marge d´interessos, marcat per un entorn de baixos tipus d´interès, s´ha situat en 1.020 milions d´euros, amb una caiguda del 10,4% en relació amb el mateix període de l´any passat.

Els costos d´explotació de l´entitat cauen un 3,1% sense considerar els costos associats a la integració de Barclays Bank que van tenir un impacte de 239 milions en el primer trimestre del 2015.

Els recursos total de clients se situen en els 295.716 milions d´euros, amb una reducció del 0,3%.

La cartera de crèdit agregada se situa en 206.158 milions d´euros, encara amb una lleugera caiguda del 0,1%. Tot i això, la cartera sana, valorada en 190.215 milions d´euros, augmenta el 0,2% i continua en la tendència positiva iniciada els últims trimestres. Un comportament aquest condicionat per la bona marxa de les concessions dels crèdits hipotecaris que creixen un 45% i del crèdit al consum amb un augment del 44%.

Les dotacions per cobrir pèrdues per deteriorament d´actius financers i altres baixen significativament fins els 410 milions d´euros, un 45,2% menys que el mateix període del 2015. Les dotacions per insolvències s´han reduït un 59,2% i l partida d´altres dotacions, on s´inclouen les estimacions de contingències futures cauen un 6,4%.

Amb aquest millora de l´entorn econòmic, que es tradueix en aquesta reducció de les dotacions, la ràtio de morositat també té un molt bon comportament i continua amb la seva tendència a la baixa iniciada ja fa uns trimestres. En el primer trimestre aquesta ràtio s´ha situat en el 7,6%, amb una reducció de tres dècimes en relació amb la ràtio del 31 de desembre del 2015.

Aquesta ràtio està condicionada per la reducció de saldos dubtosos que encadena 11 trimestres de caigudes amb una reducció de 675 milions si es compara amb el trimestre anterior i de 5.170 milions d´euros si la comparació es fa amb la cartera del 31 de març del 2015.

La solvència de l´entitat, mesurada en ´Common Equity Tier 1´ s´ha situat en l´11,6% i en el CET 1 augmenta fins l´11,8% una vegada executada l´operació de permuta amb CriteriaCaixa per la venda de les participacions de CaixaBank a The Bank of East Asia (BEA) i el Grup Financer Inbursa participat pel multimilionari mexicà Carlos Slim.