¡L'empresa de serveis lingüístics Tick Translations preveu augmentar un 35% la facturació respecte el 2015 i arribar a un milió d'euros. Aquesta empresa, que actualment dóna feina a més de 300 traductors a l'any, ha crescut de manera continuada des que es va crear l´any 2011. Fins ara, es trobava al carrer Bisbe Lorenzana, on disposava de 180 m², i avui ha presentat les noves instal·lacions de 400 m² al carrer Santa Eugència. La firma té catorze punts de representació comercial a diferents països i una xarxa mundial de traductors, intèrprets i correctors professionals.

Les instal·lacions s'han inaugurat oficialment aquest dijous, amb la presència de la tercera tinenta d'alcalde i responsable de Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana; el delegat d'Acció a Girona, Ferran Rodero i del president de la FOEG, Ernest Plana. Aquest últim ha destacat el servei de gran qualitat, la seva projecció internacional i el creixement exponencial de Tick, empresa associada a la patronal, que és especialment remarcable en un període de context econòmic de crisi. Glòria Plana i Ferran Rodero, per la seva banda, han felicitat als responsables per la tasca feta i per la seva trajectòria i els èxits obtinguts.

Tick Translations va néixer l'any 2011 a l'Empordà. Actualment ja compta amb una plantilla fixa de 15 persones. Ofereix serveis de traducció, interpretació, transcreació, localització i assessorament lingüístisc en "tots els idiomes i temàtiques, fins i tot les més especialitzades" i són "experts en traduccions tècniques i jurades", explica la fundadora i directora de l'empresa, Sílvia Sabrià.

La seu central és a Girona i té catorze punts de representació comercial a diferents països i una xarxa mundial de traductors, intèrprets i correctors professionals. "Hi ha idiomes molt sol·licitats, com poden ser l'anglès, l'alemany o el francès, però també fem traduccions dels idiomes amb menys demanda, com són el gaèlic, el suahili, l'urdú o el zulu", destaca la gerent. L'any passat des de l´empresa es van traduir un total de 12.347.508 paraules.

Preveu augmentar un 35% la facturació

L'any passat, l'empresa va facturar més de 720.000 euros -el doble que l'any anterior- i la previsió és que enguany augmenti un 35% més i arribar al milió d'euros. Sabrià atribueix el creixement que ha viscut l'empresa a l'equip humà, la inversió en noves tecnologies i a la satisfacció de clients. Segons un estudi, el 81% dels seus clients valora el servei ofert amb una puntuació de mínim 9 sobre 10.

Tick ha rebut diversos premis, entre els quals destaca el Premi BBVA com empresa amb valor social i premi com empresa íntegra. Amb l'ànim de tornar a la societat una part del que aquesta li aporta, l'empresa col·labora amb la Fundació Catalana Síndrome de Down i està present en el patronat de la Fundació per la Creativació.

Actualment Tick Translations té més de set-cents clients, entre els quals n'hi ha molts d´àmbit internacional.