Els programes d´ocupació de la Creu Roja a Girona han atès a 1.389 persones durant tot l´any passat. D´aquestes, 405 han participat en projectes d´itineraris personalitzats d´inserció laboral i un 51% dels participants han pogut introduir-se al mercat laboral. Els programes han comptat amb la col·laboració de 83 empreses del territori. Un dels objectius que s´ha marcat l´entitat és millorar l´ocupabilitat dels majors de 45 anys, dones en risc d´exclusió, immigrants i joves menors de 30 anys. En aquesta línia, la Creu Roja també ha posat de manifest la necessitat d´establir "ara més que mai", aliances "fortes" entre el teixit empresarial i la institució per així poder obrir portes a tots aquells col·lectius que tenen més dificultats a l'hora de trobar feina.

Aquest divendres, el Servei d´Ocupació de la Creu Roja a Girona ha celebrat la primera acció del 2016 dins del marc dels ´Diàlegs per l´Ocupació´. Una iniciativa que va arrencar el 2011 amb l´objectiu d´enfortir aliances i gestionar la diversitat en les plantilles laborals.

La trobada d´avui també ha servit per posar en comú els nous reptes i línies d´actuació que té la Creu Roja pels propers anys fins al 2020 a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu. La voluntat és posar el focus i millorar l´ocupabilitat de col·lectius de persones com els majors de 45 anys, dones en risc d´exclusió i persones immigrades. Al mateix temps i davant l´alta taxa d´atur entre els joves, també s´impulsaran projectes adreçats a menors de 30 anys, aturats i donats d´alta la sistema de garantia juvenil.