L'empresa gironina Grup Miquel creix a Andalusia amb l'obertura d'un nou Gros Mercat (GMcash) dirigit a hostaleria i comerç. El centre es troba a la localitat del Puerto de Santa María i compta amb una superfície de 2.000 metres quadrats. Se subdivideix entre una zona de producte fresc i una altra de gran consum i s'hi poden trobar fins a 6.500 referències, de les quals 1.300 corresponen a marques pròpies de la firma gironina. Amb aquest, ja són nou els establiments que Grup Miquel ha obert a Andalusia. L'empresa gironina, dedicada a la distribució i líder estatal en l'àmbit majorista, va tancar el 2015 facturant més de 1.000 MEUR. És propietat del gegant xinès Bright Foods.

Grup Miquel continua creixent amb l'obertura de nous 'cash & carry' dirigits exclusivament al sector de l'hostaleria i del comerç. La firma ha inaugurat un nou GMcash a Andalusia, el novè que obre en aquesta comunitat. El centre es troba al municipi d'El Puerto de Santa María, ha suposat una inversió de 900.000 euros i ha permès crear deu nous llocs de treball.

Amb una superfície de 2.000 metres quadrats, el GMcash se subdivideix en dues zones. Una primera, de 258 metres quadrats, centrada en el producte fresc (carnisseria al tall i lliure servei, fruita i verdura, làctics i xarcuteria). La resta d'espai, destinat a productes de gran consum, compta amb alimentació, vins i licors, refrescs, drogueria, perfumeria i equipament per a l'hostaleria entre d'altres.

En total, el nou cash & carry té 6.500 referències, de les quals 1.300 corresponen a marques pròpies del Grup Miquel. L'empresa gironina, líder en la distribució alimentària a l'engròs, compta actualment amb 9 GMcash a Andalusia (repartits entre Almeria, Cadis, Granada, Màlaga i Sevilla).

En aquesta comunitat, Grup Miquel té una plantilla de 234 empleats i fins a 36 supermercats franquiciats sota les ensenyes 'Suma' i 'Pròxim'. A més, també disposa de quatre plataformes logístiques a Almeria, Cadis, Sevilla i Màlaga. Aquesta última, situada a Fuente de Piedra, té 32.000 metres quadrats.

Més de 1.000 MEUR de volum de negoci

Grup Miquel, amb seu central a Vilamalla (Alt Empordà), és la primera empresa del sector majorista de la distribució alimentària a l'estat espanyol. La firma, que l'any passat va ser adquirida pel gegant xinès Bright Foods, mou un volum de negoci de 1.000 MEUR i té 2.500 treballadors. Disposa de 65 'cash&carry' situats arreu del territori estatal i compta amb una cadena de 581 supermercats franquiciats sota les marques 'Suma', 'Pròxim' i 'Spar'.

La firma organitza la venda a la restauració sota la divisió 'Miquel Food Service'. A més, compta amb una línia d'exportació i importació, 'Miquel Export'. També es dedica a la venda al major a detallistes, cadenes independents i distribuïdors.