Les vendes del comerç minorista a Catalunya van augmentar al gener un 0,6% respecte el mateix any del 2015, segons les dades provisionals de l'Institut Nacional d'Estadística. Aquest augment, però, se situa força per sota del desembre del 2015, que va registrar un increment del 2,5%. A l'Estat el creixement va ser del 2%, el que suposa 1,4 punts més que la mitjana catalana. Pel que fa l'ocupació, Catalunya va augmentar un 2,4% respecte el gener del 2015 i es va situar entre les comunitats amb percentatges més alts, només superada per les Illes Balears (+4,1%) i el País Valencià (+2,8%). A l'Estat, el creixement de la creació d'ocupació el sector va ser sis dècimes inferior, concretament de l'1,8%, segons l'INE.

Per comunitats, l'augment de les vendes al comerç minorista va estar encapçalat per les Illes Balears, amb un 4,7%, les Illes Canàries (+3,9%) i la Comunitat de Madrid (+3,7%). A la part baixa, els increments més discrets han estat per a Catalunya (+0,6%), la Regió de Múrcia (+0,5%) i la Rioja (+0,3%), mentre que al País Basc s'han mantingut planes (0,0%).

D'altra banda, l'índex General de Comerç Minorista corregit a efectes estacionals i de calendari presenta al gener una variació del 3,3% respecte el mateix mes de l'any anterior, sis dècimes a la registrada al desembre.

L'índex general sense incloure les estacions de servei i corregut d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del 3,6% al gener. Per tipus de productes, l'alimentació va baixar un 0,5% i la resta va augmentar un 6,6%.