Decisió històrica del Banc Central Europeu. L´entitat que presideix Mario Draghi ha decidit aquest dijous rebaixar els tipus d´interès fins al 0%, arran de la baixa inflació, que va situar-se al -0,2% el febrer. El BCE també ha retallat els tipus marginals de crèdit fins al 0,25%, i els tipus que s´apliquen a la facilitat de dipòsit, que passaran del -0,30% al -0,40%. Aquestes tres rebaixes s´aplicaran a partir del dia 16 de març. A més, Frankfurt ha anunciat que ampliarà el seu programa de compra de deute fins als 80.000 milions d´euros mensuals a partir de l´abril. Fins ara, les compres eren d´uns 60.000 milions d´euros.

En la seva reunió, el consell de govern del BCE també ha aprovat iniciar el mes de juny quatre injeccions de liquiditat (TLTRO II), i ampliar el tipus de bons que es poden incloure de forma regular a les seves compres de deute.

Els tipus d´interès de referència a l´Eurozona se situaran al 0% per primera vegada des de la creació de l´euro, d´acord amb la decisió presa per Frankfurt. Els tipus s´han rebaixat del 0,05%, el nivell on estaven des del setembre del 2014, fins al 0%.

Una altra de les decisions del BCE implica que cobrarà més diners als bancs per guardar-los la liquiditat. Els tipus d´interès que s´apliquen a la facilitat de dipòsit, que ja estaven en negatiu, ho estaran encara més: passaran del -0,3% al -0,4%. Això significa que els bancs hauran de pagar un 0,1% més per aparcar els seus diners i podrien optar, per tant, per injectar-los a l´economia real.