Els preus dels habitatges es van encarir un 4,8% el 2015 a Catalunya respecte l'any anterior, segons l'Índex de Preus de l'Habitatge (IPV) publicat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En els habitatges nous, els preus van pujar un 6,3%, mentre que en els de segona mà van augmentar un 4,7%. D'aquesta manera, els preus a Catalunya han pujat per segon any consecutiu després que el 2014 ho fes en un 1,1% i trenqués la tendència de caigudes registrades en els anys de crisi més profunda, amb descensos que van tocar fons el 2012 (-15,8%). D'altra banda, al quart trimestre els preus de l'habitatge es van incrementar un 5,9% a Catalunya, dues dècimes menys respecte el trimestre anterior. Els preus dels habitatges nous van pujar un 8,7% el 2015 i els de segona mà un 5,6%.

(En aquesta notícia s'ha modificat els percentatges sobre el preu dels habitatges per error de la font informant, l'Institut Nacional d'Estadística. La notícia original, publicada a les 12.07, ja ha estat degudament corregida)

A la resta de l'Estat, els habitatges es van encarir un 3,6% al llarg del 2015 en comparació amb el 2014, segons l'INE. Concretament, els nous van augmentar un 4,7%, mentre que els de segona mà ho van fer en un 3,4%.

Pel que fa el quart trimestre, l'IPV es va reduir tres dècimes, fins al 4,2%. Per tipus d'habitatge, els nous van pujar un punt i mig, fins el 5,8%, i les de segona mà un 4%, mig punt menys.