L'enoturisme a la Costa Brava creix un 10,3 % entre el 2014 i el 2015, i assoleix la xifra de 39.073 visitants. Segons l'informe de l'Asociación Española de Ciudades del Vino (ACEVIN), en els mesos d'estiu es registra una major afluència de visitants, coincidint amb la temporada alta turística a la Costa Brava, i també es calcula que la despesa mitjana per enoturista a la destinació és de 18 €.

La Ruta del Vi de la DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i membre de l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) des del 2014, va tancar l'any 2015 amb 39.073 visitants en els vint-i-tres cellers membres de la Ruta, i 53.019 visitants als tres museus centrats en la interpretació de la viticultura del territori „Museu del Castell de Peralada, Coll de Roses i Museu del Suro. En comparació, el 2014 es van comptabilitzar 35.425 enoturistes als cellers que van fer aquesta mateixa activitat.

Tal com apunta l'informe, els mesos de juliol, agost i setembre van aglutinar la majoria de visites, amb 4.409, 5.150 i 5.106 enoturistes, respectivament, coincidint amb els mesos de més afluència turística a la Costa Brava. Aquestes xifres destaquen la importància dels cellers de la Ruta del Vi de la DO Empordà com a oferta complementària a la destinació.

Cal destacar que el 2015 es va celebrar a les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà la segona edició del Festival del Vi - Vívid, que va registrar la participació de 5.748 enoturistes amb motiu de les 109 activitats i promocions que s'hi van dur a terme.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, ha posat de manifest "el creixent èxit de l'enoturisme a la Costa Brava i la bona acceptació d'aquest nou producte turístic per part dels visitants".