El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ressaltat que Catalunya "brilla al món com a país" i és un referent a nivell internacional gràcies a sectors com el turisme. El president ha recordat que Catalunya lidera la recuperació de l'ocupació a l'estat espanyol, malgrat "les plagues bíbliques que ens diuen que ens vindran a sobre perquè tenim la tossuderia de fer un país nou". "Si no arriba a ser per Catalunya, Espanya no hauria tancat l'any amb 2.000 aturats més, n'haurien estat 10.000", ha afirmat Puigdemont. El president ha entregat, aquest dijous a la nit, el tercer premi Jaume Genover al fundador del càmping Internacional de Calonge, Josep Albert Banús, durant la Nit dels càmpings gironins.

Carles Puigdemont ha presidit, aquest dijous al vespre, la Nit dels càmpings gironins. Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha ressaltat que Catalunya "brilla al món com a país" gràcies al turisme i, en concret, a la bona feina que fan els càmpings. "Podem dir amb contundència que som una potència internacional", ha afirmat el president.

El president ha assegurat que Catalunya "lidera de llarg", a l'estat espanyol, la recuperació de l'ocupació. "La caiguda més gran de l'atur interanual i intermensual de l'Estat s'ha produït a Catalunya", ha afirmat i ha afegit que això ha estat així malgrat "totes les dificultats i les plagues bíbliques que diuen que ens vindran a sobre perquè tenim la tossuderia de fer un país nou".

Puigdemont ha volgut felicitar els càmpings de la demarcació per haver treballat intensament per convertir-se en un referent d'èxit i prestigi no només a nivell europeu sinó també a tot el món. "Heu hagut d'invertir, d'arriscar i les vostres apostes estratègiques permeten entendre que Girona sigui un referent en el món del càmping", ha afirmat.

En la mateixa línia, l'amfitrió de la nit, el president dels càmpings gironins, Miquel Gotanegra, ha destacat que l'impuls del sector és fruit de la feina de tots i de la cohesió que hi ha entre "la gran família" dels càmpings.

Reconeixement a una trajectòria

Carles Puigdemont ha presidit la Nit dels Càmpings gironins, un sopar que s'ha fet al Mas Marroch de Vilablareix (Gironès) en el marc de la quarta edició del saló Girocamping. Durant l'acte, s'ha entregat el tercer premi Jaume Genover i Roig, amb el qual el sector reconeix les trajectòries professionals.

Aquest 2016, el guardó l'ha rebut el propietari del càmping Internacional de Calonge (Baix Empordà), Josep Albert Banús. Membre de l'Associació de Càmpings de Girona des dels seus inicis -entitat de la qual va ser tresorer- Banús també va formar part de les juntes de la Federació catalana i espanyola de càmpings.

Sobretot, de la seva trajectòria en destaca la tasca de promoció dels càmpings gironins a l'exterior. Sobretot en fires europees i, en especial, les d'Itàlia. Actualment, Banús continua en actiu al capdavant del càmping Internacional, de qui en porta la gestió juntament amb els seus dos fills.

El premi Jaume Genover rep el seu nom en honor de l'empresari que va presidir durant 22 anys l'Associació de Càmpings de Girona. Genover, que l'any 2010 va rebre la Medalla al Mèrit Turístic de Catalunya, va morir el febrer del 2012 als 78 anys. Va ser pioner en promoure els càmpings gironins a Europa.

La Nit dels Càmpings gironins s'ha fet coincidir amb el primer dia del saló Girocamping, que converteix la ciutat en l'aparador internacional del sector. Hi participen 139 expositors, compta amb 1.100 professionals inscrits i se celebra des d'aquest dijous i fins diumenge al Palau de Fires de Girona.

Text