Aquest diumenge

26.001 professionals estan cridats a les urnes a les sisenes eleccions agrÓries de Catalunya

La Generalitat preveu un desplegament de mÚs de 700 persones i es constituiran 565 meses repartides per tot el territori

26.02.2016 | 12:06

Un total de 26.001 professionals estan cridats a les urnes a les sisenes eleccions agrÓries de Catalunya, que se celebraran el proper diumenge 28 de febrer i que serviran per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agrÓries durant un perÝode de cinc anys. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ preveu per aquests comicis un desplegament de mÚs de 700 persones i es constituiran 565 meses repartides per tot el territori. En aquestes eleccions es presenten les candidatures d'Uniˇ de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Asociaciˇn Agraria-Jˇvenes Agricultores (ASAJA). La votaciˇ s'iniciarÓ a les onze del matÝ i s'allargarÓ fins a les sis de la tarda.

La demarcaciˇ de Barcelona comptarÓ amb 75 meses, la demarcaciˇ de la Catalunya Central, amb 99 meses, Lleida en tindrÓ 131, 108 meses mÚs es constituiran a les comarques de Girona, la demarcaciˇ de Tarragona comptarÓ amb 64 meses electorals, la demarcaciˇ de les Terres de l'Ebre, amb 49 meses i, finalment, l'Alt Pirineu i Aran tindrÓ 39 meses.

Del total d'electors cridats a les urnes, 1.529 corresponen a la demarcaciˇ de l'Alt Pirineu i Aran; 2.828, a la de Barcelona; 3.514, a la Catalunya Central; 3.602, a la demarcaciˇ de Girona; 9.218, a la demarcaciˇ de Lleida; 2.326, a la demarcaciˇ de Tarragona, i 2.984, a la demarcaciˇ de les Terres de l'Ebre.

Les eleccions del proper 28 de febrer representen un canvi important respecte als anteriors comicis que s'han celebrat, i que estaven regulats per la Llei 17/1993, derogada per la Llei 17/2014. Alguns canvis significatius sˇn que desapareixen les Cambres AgrÓries i la representativitat s'establirÓ a partir del percentatge de vots obtinguts per cada candidatura. El percentatge necessari per adquirir la condiciˇ d'organitzaciˇ professional representativa Ús del 15% dels vots vÓlids emesos en les eleccions.

Entre les novetats, tambÚ hi ha la constituciˇ de meses electorals als municipis i entitats municipals descentralitzades amb mÚs de 15 electors al cens. Els municipis amb menys de 15 electors s'agruparan d'acord amb criteris de proximitat geogrÓfica. TambÚ, com a novetat, a partir d'aquestes eleccions la llei marca en cinc anys el termini entre convocat˛ries.

Les primers eleccions agrÓries van tenir lloc l'any 1994 i, posteriorment, se n'han fet els anys 1998, 2002, 2007 i 2011.

Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ es disposarÓ un desplegament de seguiment i informaciˇ de la jornada electoral de diumenge de mÚs de 700 persones entre treballadors del Departament i personal dels diferents ajuntaments catalans. A mÚs, s'emetran comunicats sobre incidŔncies, un cop obertes les meses electorals, i de dades de participaciˇ al migdia.

A partir de les sis de la tarda es farÓ el seguiment dels resultats de les eleccions agrÓries des dels Serveis Centrals del Departament a Barcelona. Cap a les vuit estÓ prevista la compareixenša de la consellera Serret per exposar els resultats dels comicis electorals agraris. Posteriorment, els representants de les tres candidatures que es presenten als comicis tambÚ faran les seves valoracions dels resultats.

El seguiment dels resultats i la compareixenša es farÓ simultÓniament, a travÚs de videoconferŔncia, a les delegacions dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre, i a la Delegaciˇ del Govern a Girona.

El Departament posa a la disposiciˇ les dades sobre les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agrÓries a Catalunya a travÚs d'aquesta web.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema