Catalunya rebrà el primer trimestre d'aquest any 2.041,82 milions d'euros procedents del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), segons ha informat aquest dimecres el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. En total, les comunitats rebran aquest període, entre els mecanismes del Fons de Liquiditat Autonòmica i de Facilitat Financera, 6.113,61 milions d'euros. La comissió delegada del govern espanyol per als assumptes econòmics (CDGAE) ha acordat modificar el calendari dels trams mensuals acordat el passat 20 de novembre i, d'aquesta manera, els pagaments es faran en almenys dos trams mensuals.

Així mateix, aquesta comissió també ha acordat que les condicions previstes per garantir la prestació dels serveis públics a Catalunya seguiran sent aplicables aquest 2016 "fins que desaparegui la situació de risc per a l'interès general o es consideri necessari per garantir aquests serveis públics".

En relació a les condicions financeres, Hisenda ha indicat que les operacions formalitzades aquest any amb càrrec a qualsevol compartiment del FLA tindran el mateix tipus d'interès fix, equivalent al rendiment mig del deute públic de l'Estat al termini equivalent. Així mateix, els préstecs tindran una duració de deu anys, amb un període de carència de dos anys.