Bankia ha anunciat per sorpresa el seu pla de tornar tots els diners als petits inversors que van comprar accions en la seva sortida a borsa el 2011. L'entitat pretén així evitar més plets després que el Tribunal Suprem d'anul·lar aquesta compra d'inversions en detectar irregularitats.

Qui pot reclamar els diners de Bankia?

Poden reclamar els diners de Bankia els inversors minoristes que van comprar accions en el procés de sortida a borsa de l'entitat en 2011. Es poden adherir a aquest procés encara que tinguin en marxa qualsevol iniciativa, judicial o extrajudicial, de reclamació a Bankia.

Quan demanar els diners?

El termini per reclamar els diners de Bankia comença aquest 18 de febrer i s'estendrà durant tres mesos. Els afectats recuperaran els seus diners en un termini màxim de 15 dies des que ho sol·licitin, segons ha garantit l'entitat.

Com reclamar els diners de Bankia?

Per reclamar els diners de les accions de Bankia, els petits inversors hauran de presentar a les oficines una sol·licitud el model poden trobar a la pàgina web de l'entitat o en les pròpies sucursals.

Si les accions es van adquirir o vendre a través d'una altra entitat, s'haurà de presentar, al costat de l'anterior sol·licitud, l'extracte del compte de valors en el qual es detallin els moviments d'aquestes accions.

Quants diners es recuperarà?

Bankia ha garantit que tornarà el 100% de l'invertit més l'1% de l'interès anual, en compensació amb la rendibilitat que aquests diners podria haver generat en una altra inversió.