Catalonia Trade & Investment, l´àrea d´internacionalització i captació d´inversió estrangera d´ACCIÓ, ha organitzat aquest dilluns un tast de vins de 6 cellers catalans al restaurant Schmidt Z Ko de Berlin, el local liderat pel reconegut cuiner Ralf Zacherl. L´acte ha comptat amb la presència de 62 professionals alemanys del sector del vi entre sommeliers, importadors, distribuïdors, restauradors i periodistes.

Els cellers catalans que hi han participat són de les DO Penedès (Can Descregut, Huguet de Can Feixes i Molí Parellada) i DO Empordà (Roig Parals, Celler Mas Romeu i Mas Llunes). El tast s´ha organitzat en el marc del programa Weine Aus Katalonien (http://www.weine-aus-katalonien.de/) de Catalonia Trade & Investment, que té per objectiu impulsar l´entrada dels cellers catalans al mercat alemany i posicionar Catalunya com a país productor de vins diferenciats i d´alta qualitat.

És el tercer esdeveniment d´aquestes característiques que organitza la Generalitat a Alemanya. Arran dels dos tastos anteriors, més del 50% dels cellers participants al programa ja han realitzat vendes a Alemanya. Els cellers que participen a la iniciativa Weine Aus Katalonien poden promocionar els seus productes d´una manera directa a través del web, que conté tota la informació tècnica per als importadors. La pròxima presentació pública a Alemanya està prevista per al mes d´abril a Frankfurt.

ACCIÓ és l´agència pública per a la competitivitat de l´empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l´empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d´Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l´àrea Catalonia Trade & Investment, d´atreure inversions estrangeres a Catalunya.