El mercat de l'habitatge, encara que tímidament, un moment de creixement. Amb l'objectiu de donar-li un impuls, la Sareb, la societat de liquidació que ven els actius immobiliaris de les entitats bancàries que han rebut ajudes públiques, ha publicat un vídeo en què explica de manera succinta els passos a seguir per accedir a les ofertes ubicades a la seva pàgina d'Internet.

Al vídeo, la Sareb indica que posa a disposició dels interessats les "últimes ofertes" amb tots els immobles disponibles i amb el "segell de garantia" de la societat, que recorda així mateix que el seu marge d'actuació es limita a gestionar la venda dels actius i que per tant no opera com un banc ni concedeix préstecs hipotecaris.

La pàgina de la Sareb permet, així mateix, accedir als espais a Internet de les entitats comercialitzadores d'habitatges: Servihabitat, Solvia, Faig i Altamira. Tot amb l'objectiu que la recerca de pis "sigui una tasca més senzilla".

Coneguda de vegades com el'banco dolent' per la denominació que ens similars han rebut en altres països -'bad bank', la Sareb maneja els actius més problemàtics de la banca des de l'esclat de la crisi i es dedica a intentar col·locar-los al mercat. Entre aquests actius, molts dels pisos construïts a la calor de la bombolla immobiliària.

Els actius que inclou la Sareb procedeixen de les següents entitats: BFA-Bankia, Catalunya Banc, NCG Banc-Banc Gallego, Banc de València, BMN, Ceiss, Liberbank i Caja3.

La societat recorda que els habitatges no han estat adquirits amb diners del contribuent, sinó amb deute emès per la mateixa Sareb. Aquest deute està avalat per l'Estat -és a dir, per tots els contribuents-, però la Sareb indica que de moment "s'estan complint tots els compromisos de pagament" gràcies a la venda de més de 20.000 immobles en els seus dos anys de vida.