El mercat català del ciment va tancar l'exercici del 2015 amb un augment del consum del 7,8% per primera vegada des del 2007. Segons la patronal catalana, Ciment Català, durant l'any passat es van consumir 1,57 milions de tones, 114.000 més que l'any anterior. En els darrers set anys, el mercat va patir caigudes de dos dígits percentuals, fins arribar al 84% en total. Ciment Català, però, alerta que la recuperació d'aquest 2015 cal posar-la en el context d'una situació econòmica "d'extrema duresa per a les empreses catalanes" i tem que la tendència a l'alça no es consolidi aquest 2016 pel descens de la inversió en obra pública. "Una inversió que és essencial per mantenir les infraestructures i la competitivitat del país", avisa.

Pel que fa al desembre, l'increment del consum ha estat d'un 1,7%. El fort augment de la producció d'aquest mes ha permès tancar l'any també en positiu en aquest àmbit. D'altra banda, les exportacions han caigut un 9,8% al 2015. Tot i així, les exportacions representen el 62% de les vendes, mentre que el mercat domèstic només suma el 38%.

Per últim, es constata que les magnituds de la indústria catalana estan en línia amb les variacions experimentades al conjunt de l'Estat, on també s'han registrat lleugers augments en consum i producció, i un lleuger descens en les exportacions.