Sessió en verd a les borses espanyoles després de la jornada negra d'aquest dimecres, que va portar l'Íbex 35 a mínims del 2013. El selectiu espanyol ha tancat aquest dijous en els 8.444,2 punts, un alça del 2% respecte de la jornada anterior. El rebot en el marc d'un començament d'any nefast per als mercats borsaris, especialment per a l'espanyol, té l'explicació en la compareixença que ha fet aquest dijous al migdia el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, que ha obert la porta a nous estímuls cap al mes de març tot assegurant que "no hi ha límits" en les mesures que la institució que lidera està disposada a aplicar.

Les paraules de Draghi s'han rebut amb satisfacció als mercats i l'Íbex 35 ha arribat a rebotar un 3%, tot i que cap al final de la sessió els guanys s'han moderat. Ara caldrà veure si la pressió compradora aconsegueix imposar-se en les pròximes jornades o, pel contrari, continua la tendència baixista que ha estat la tònica del mes de gener.

30 dels 35 valors de l'Íbex han acabat la sessió en verd, amb Arcelormittal al capdavant amb una puja del 9,68%. Sacyr i Bankinter han completat el podi amb augments superiors al 5% respectivament. Al cantó negatiu de la balança, cinc valors: Iberdrola, Red Eléctrica, Enagas, Acciona i Gamesa, que ha tancat la llista del selectiu amb pèrdues d'un 3,71%.