Els comerciants catalans esperen facturar 850 milions d´euros durant les rebaixes d´hivern de 2016, segons les dades que ha avançat la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) aquest dijous 7 de gener, data tradicional de l´inici de la campanya. En unes declaracions als mitjans de comunicació, el president del gremi, Miquel Àngel Fraile, ha afirmat que els comerciants preveuen que la campanya de rebaixes serà "molt bona" perquè la recuperació econòmica de les famílies "és real" i hi haurà un increment de les vendes d´entre un 3% i un 5% de les vendes en relació a la temporada anterior. Fraile ha estimat que els comerços oferiran descomptes d´entre el 30% i el 40% durant aquesta campanya.

"Avui dia 7 és el dia màgic, és el dia que tothom té al calendari com a inici de la campanya de rebaixes, malgrat que hi ha hagut botiguers i grans cadenes que han començat abans perquè hi ha una certa desorientació respecte de la normativa aplicable, després de la suspensió de la normativa catalana. El president del gremi dels comerciants ha reiterat que la norma catalana és "vàlida" per als comerciants, però la seva suspensió ha generat que hi hagi establiments que han començat abans i altres que ho han fet aquest dijous.

El president de la CCC ha apuntat que, davant de la liberalització del calendari de rebaixes, els comerciants han innovat amb iniciatives com el Black Friday i altres accions promocionals, però ha previst que la data del 7 de gener com a tret de sortida oficial de les rebaixes es mantindrà perquè té "força" entre els consumidors. "Però és evident que hi ha noves formes de promoció i de consum a través d´internet i en aquest sentit el comerç petit i mitjà s´ha d´adaptar, estudiar els seus mares, acostar-se al seu públic objectiu i posar en valor el seu producte, ja que es pot comprar producte a preu baix durant tot l´any, però només per les rebaixes es pot comprar producte de qualitat a preu baix", ha sentenciat.

Fraile també ha estimat que les botigues encara conserven aproximadament un 80% del producte per vendre durant les rebaixes, ja que en les vendes anteriors al dia 7, la roba també competeix amb altres productes com les joguines o els electrodomèstics que es poden regalar per Reis. "Avui és el dia potent en què els clients es compren els productes per a ells i no per regalar i això comporta una major despesa", ha conclòs el president de la CCC. Els comerciants preveuen que la despesa mitjana serà d´entre 90 i 100 euros durant aquestes rebaixes.