Els residents a l´estat espanyol van fer 58,3 milions de viatges durant el tercer trimestre d´aquest any, cosa que suposa el 8,1% més dels viatges que es van realitzar en el mateix període de l´any passat, segons l´Institut d´Estadística espanyol. D´aquests desplaçaments, 52,8 milions, el 90,6% es van fer a l´interior del territori espanyol, i 5,5 milions, el 9,4% a l´estranger. Catalunya va absorbir el 12,5% dels viatges realitzats per aquests residents espanyols, cosa que suposa ser el segon territori receptor per rere d´Andalusia que va concentrar el 18,8% dels desplaçaments. El 55,6% dels viatges van ser per oci, el 34,4% per visites familiars o d´amics i només el 5,1% per motius professionals.

L´Institut Nacional d´Estadística (INE) publica l´enquesta de viatges de residents espanyols des del febrer d´aquest any i les dades comparatives les treu de fer una extrapolació de l´enquesta que publicava anteriorment TurEspaña.

L´INE explica que dels 52,8 milions de viatges realitzats en l´interior del territori espanyol durant el tercer trimestre en el 84,6% dels casos es va utilitzar el vehicle propi i dels 5,5 milions de viatges a l´estranger en el 54% dels casos el desplaçament es va fer en avió.

La mitjana de pernoctacions dels viatges realitzats durant el tercer trimestre van suposar unes 6,4 nits fora de la llar habitual.