L'import dels efectes de comerç vençuts a l'octubre a Catalunya es va situar en els 3.486 milions d'euros, dels quals els impagats van sumar 67,667 milions d'euros cosa que suposa l'1,9% en relació amb el total, segons l'Institut d'Estadística espanyol. Aquesta morositat registrada a l'octubre de 67,7 milions d'euros és un 13,6% més baixa que l'acumulada a l'octubre de l'any passat i constata la tendència a la baixa dels últims mesos. En el conjunt de l'Estat, l'import dels efectes de comerç vençuts van sumar 12.570 milions d'euros i la morositat va afectar a efectes per valor de 227,84 milions d'euros, el 22,5% menys que a l'octubre de l'any passat, 8,9 punts per sobre de la mitjana registrada a Catalunya.

Per comunitats autònomes, el major descens de la morositat d'aquests efectes de comerç a l'octubre es va registrar a la comunitat de Múrcia on s'observa una caiguda del valor dels impagats del 54%, seguit de Navarra amb un descens del 45,6%, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per contra, tres autonomies van registrar increments dels valors de la morositat a l'octubre i van ser el Principat d'Astúries (15,7%), Cantàbria (12,4%) i Extremadura (2,1%).