El nombre de compravenda d'habitatges aquest mes d'octubre a Catalunya s'ha situat en 4.278 pisos, cosa que significa el 4,16% més que l'octubre de l'any passat, segons dades publicades per l'Institut d'Estadística espanyol. Amb aquest resultat s'encadenen 13 mesos seguits d'increments interanuals i suposa registrar l'augment anual més important de compravenda d'habitatges en un mes d'octubre des de l'any 2007. La tendència a l'alça de transaccions de pisos està protagonitzada per l'habitatge de segona mà, que suposa el 86,58% de les vendes totals i que amb un creixement interanual del 10,57% acumula 20 mesos seguits d'increments. Per contra, l'habitatge nou encadena 18 mesos seguits de caigudes.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre d'operacions de compravenda d'habitatges s'ha situat aquest octubre en 27.294 operacions, un 2,67% més que l'octubre de l'any passat i suposa l'encadenament de 14 mesos d'increments en termes anuals.

La compravenda de pisos a l'estat espanyol també està protagonitzada per les transaccions dels habitatges de segona mà que suposen el 80% de les vendes totals amb 21.937 operacions, el 19,61% més que l'octubre de l'any passat. Per contra, l'habitatge nou acumula 18 mesos seguits de descensos en les vendes.

Demarcacions

La compravenda d'habitatges a les comarques de Barcelona aquest mes d'octubre s'ha situat en 2.928 operacions, el 6,82% més que l'octubre de l'any passat i amb aquest resultat s'encadenen 14 mesos d'increments en termes anuals. Barcelona ha registrat el millor resultat de venda de pisos en un mes d'octubre des del 2007.

El pisos vells són els que impulsen a l'alça les transaccions de pisos a la demarcació de la capital catalana amb 2.539 operacions a l'octubre, el 86,71% del total de les compravendes, i amb un increment de l'11,36% en relació amb l'octubre de l'any passat.

Girona

La compravenda d'habitatges a Girona aquest mes d'octubre s'ha situat en 581 operacions, l'1,75% més que l'octubre de l'any passat i suposa encadenar 5 mesos seguits d'increments en termes anuals. Amb aquest resultat, Girona registre el millor mes d'octubre des del 2010.

La venda de pisos de segona mà també protagonitza a Girona la tendència a l'alça de les transaccions d'habitatges amb 499 pisos, el 85,89% del total de les compravendes, el 9,91% més que l'octubre de l'any passat. Girona acumula 14 mesos seguits d'increments en la compravenda de pisos de segona mà i per contra les operacions de pisos nous cauen per 10è mes consecutiu.

Lleida

El nombre d'operacions de compravenda de pisos a Lleida es va situar a l'octubre en 177 operacions, cosa que suposa un descens del 14,9% en relació amb l'octubre de l'any passat. Amb aquesta caiguda de la venda de pisos a Lleida es trenca una tendència de 4 mesos seguits d'increments de la venda d'habitatges en aquesta demarcació.

En el cas de Lleida, la caiguda de les vendes de pisos a l'octubre s'explica pel primer descens en l'últim any de la compravenda d'habitatges de segona mà que cau el 4,76% en relació amb l'octubre de l'any passat.

Tarragona

El nombre de compravenda de pisos a Tarragona s'ha situat aquest octubre en 592 operacions, amb un lleuger creixement del 0,85% en relació amb l'octubre de l'any passat. Aquest resultat trenca amb una tendència curta de 2 mesos seguits d'increments. Aquest més d'octubre a Tarragona s'ha obtingut el millor comportament en aquest mes des del 2012.

Les operacions de pisos de segona mà a Tarragona a l'octubre es van situar en 526 transaccions, el 88,85% del total de les operacions i amb un increment del 12,15% en relació amb l'octubre de l'any passat. Les vendes de segona mà acumulen 17 mesos seguits d'increments, mentre que les compravendes de pisos nous acumulen 19 mesos de caigudes.