El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, i els directors territorials de "la Caixa" a Barcelona i Catalunya, Jordi Nicolau i Jaume Masana, lliuren aquest dimarts a la tarda els Premis Incorpora, adreçats a empreses catalanes compromeses amb la integració laboral de col·lectius vulnerables.

Aquests guardons, creats en el marc del programa Incorpora de l'entitat financera, volen ser un reconeixement a les empreses que integren les preocupacions socials en la seva estratègia, contribuint a la creació d'una societat més justa i cohesionada.

König ha estat guardonada en la categoria de mitjana empresa. El primer establiment obre les seves portes l'any 1973 en un local a Girona amb l'objectiu de traslladar la idea del frankfurt i la salsitxeria a la ciutat. Actualment té set restaurants a la província de Girona i un a la província de Barcelona. La integració laboral de joves amb dificultats és una de les principals polítiques de responsabilitat social d'aquesta empresa. El jurat valora la seva implicació amb el programa Incorpora a través de la signatura de convenis de pràctiques que permeten als joves alumnes de les formacions Incorpora tenir l'oportunitat de realitzar pràctiques als seus locals millorant les seves competències i el seu perfil d'ocupabilitat. Gràcies a aquestes pràctiques, set alumnes han aconseguit la seva contractació posterior.

Opennatur, La Granja, Andilana, la Fundació d'Atenció a la Dependència Sant Joan de Déu i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès són la resta de guardonades en el marc del Premis Incorpora Catalunya.

Els Premis Incorpora, que celebren la seva setena edició, compten amb una convocatòria específica per a cada comunitat autònoma. Entre els criteris de selecció que ha seguit el jurat hi ha el nombre de contractacions de persones vulnerables respecte al conjunt de la plantilla, el perfil dels treballadors integrats i la durada mitjana dels contractes.

"Durant el 2015, Incorpora ha assolit els 100.000 llocs de treball facilitats al conjunt de l'Estat. A Catalunya hem registrat un augment interanual de les contractacions de més del 35%. Tot això ha estat possible gràcies al suport d'empreses com les que avui premiem, empreses solidàries i compromeses amb el seu entorn", ha explicat Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa".