El nombre de viatgers que van passar per la recepció d'un hotel a Catalunya a l'octubre es va situar en 1.483.133 persones, cosa que suposa un increment del 2,98% en relació amb l'octubre del 2014 i també suposa el millor registre en aquest mes des de l'any 1999, quan comença la sèrie de l'Institut d'Estadística espanyol. Les pernoctacions contractades per aquests clients es van enfilar fins les 4.157.126 nits, superant per primera vegada en un mes d'octubre el llindar dels quatre milions i suposant un increment del 3,97% en relació amb l'octubre de l'any passat. La recuperació de l'economia a l'Estat aquests últims trimestres s'ha traduït en una millora de les xifres de clients residents espanyols.

Els hotels entre una i cinc estrelles de Catalunya van rebre el mes d'octubre un total d'1.483.133 clients, cosa que suposa el 2,98% més que l'octubre de l'any passat. A més, aquest registre és el més elevat que s'ha obtingut en un mes d'octubre des de l'any 1999, quan comença la sèrie de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El turisme estranger segueix trencant màxim històrics i aquest mes d'octubre també ha registrat el major nombre de visitants en hotels en un mes d'octubre. Aquest any, els clients estranger a l'octubre es van situar en 968.849 persones, amb un lleuger increment del 0,86% en relació amb el mateix mes de l'any passat.

Tot i això, la recuperació de la conjuntura econòmica a l'estat espanyol aquests últims trimestres s'ha notat en les xifres d'entrades en hotels dels residents a l'estat espanyol que aquest més d'octubre, amb 514.284 clients, creix un 7,24%. Aquesta recuperació del turisme resident a l'interior, però, no suposa registrar un nou sostre històric de la sèrie que encara el té l'octubre del 2010.

4 milions de pernoctacions en un octubre per primera vegada

En relació amb les pernoctacions, el nombre de nits contractes per aquests visitants a l'octubre es va situar 4.157.126 nits, superant per primera vegada en un mes d'octubre els 4 milions de nits. Aquesta xifra suposa un creixement del 3,97% en relació amb l'octubre de l'any passat.

En pernoctacions, el turisme resident fora de l'estat espanyol també ha obtingut el seu millor registre des de l'any 1999 amb 3.154.728 nits contractades, el 2,78% més que l'any passat.

En el cas del turistes residents a l'estat espanyol també s'obté un bon registre amb un creixement del 7,87% en relació amb l'octubre de l'any passat però sense que això suposi marcar un nou record que encara el manté en aquest mes l'any 2010.

El preus augmenten el 9%

La recuperació de l'economia en el conjunt de l'estat espanyol i a Catalunya també s'ha traduït en un increment de la facturació per habitació dels hotels que aquest mes d'octubre ha augmentat un 9%, el major increment en aquest mes des del 2002 quan l'INE comença la sèrie històrica.