Les exportacions de les empreses catalanes tornen a marcar un nou màxim històric el tercer trimestre d'aquest any. Entre els mesos de juliol i setembre, les exportacions van sumar un total de 15.667 milions d'euros, un 4,57% més que el mateix període de l'any passat i la xifra més alta fins ara registrada en un tercer trimestre en la sèrie del Ministeri d'Economia i Competitivitat. En els primers nou mesos de l'any, el volum d'exportacions es va situar en 47.567 milions d'euros, el 6,30% més que l'any passat i també un nou màxim històric per a les exportacions catalanes. En el conjunt de l'estat espanyol les exportacions van créixer els primers nou mesos de l'any el 4,4% i van marcar un nou rècord.

Les importacions a Catalunya del tercer trimestre es van situar en 18.979 milions d'euros, amb un creixement del 5,4% en relació amb el mateix període de l'any passat. Amb aquest volum d'importacions, el dèficit comercial s0ha situat a Catalunya en 3.312 milions d'euros, amb un creixement del 9,56% en relació amb el tercer trimestre de l'any passat.

En relació amb les xifres registrades el mes de setembre, les exportacions catalanes en aquest mes es van situar en 5.609,7 milions d'euros, un 6,46% més que el setembre de l'any passat i suposa registrar el millor mes de setembre de la sèrie del Ministeri que comença l'any 2000.

Els primers nous mesos de l'any, els sectors més actius en vendes a l'exterior a Catalunya han estat en primer lloc el sector químic, amb 12.662 milions d'euros, el 6,1% més que en el mateix període de l'any passat.

El segon sector més actiu ha estat el de béns d'equipament que amb 8.014 milions d'euros augmenta l'activitat en un 2,9%.

En tercer lloc està el sector de l'automòbil que ha exportat els primers nou mesos de l'any un total de 7.784,6 milions d'euros, el 16% més que el mateix període de l'any passat.