Aportació de la Generalitat

Més de 2 MEUR per fer del 2016 l'any de la gastronomia i l'enoturisme a Catalunya

Entre les accions principals, convidaran 150 operadors turístics especialitzats perquè coneguin la destinació i incloguin l'oferta en els seus paquets

16.11.2015 | 15:26
El director de l´Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa

La Generalitat dedicarà el 2016 a la gastronomia i l'enoturisme per consolidar turísticament el país i destinarà més de 2 MEUR a diferents accions. El director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha destacat que, entre d'altres, al juny es farà un workshop amb més de 150 operadors turístics internacionals especialitzats en gastronomia que viatjaran a Catalunya per conèixer la destinació perquè incloguin l'oferta als seus paquets turístics. D'altra banda, el Palau Robert de Barcelona prepara una exposició a l'entorn de la cuina de Joan Roca, xef del millor restaurant del món. Aquest any temàtic coincideix amb la designació de Catalunya com a regió europea de la Gastronomia 2016.

En el marc de la Nit del Turisme, el passat 1 d'octubre, el president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que havien decidit dedicar el 2016 a la gastronomia i l'enoturisme aprofitant que la Unió Europea havia designat el país com la regió de la Gastronomia 2016.

Aquest dilluns, aprofitant la celebració del Fòrum Gastronòmic, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, n'ha donat alguns detalls més.

Per exemple, ha explicat que es destinaran més de 2 milions d'euros procedents de la taxa turística a les diferents accions promocionals, de màrqueting i també per preparar algunes activitats pensades per operadors turístics especialistes en aquesta matèria.

Més de 150 operadors especialitzats

Entre les accions més destacades, Espasa ha detallat que al juny es convidaran 150 operadors turístics d'arreu del món especialitzats en gastronomia i enoturisme. Primer, se'ls organitzarà el que es coneix com a 'viatge de familiarització' perquè visitin restaurants i cellers d'arreu del país. Posteriorment, a Barcelona, se celebrarà un 'workshop' anomenat 'Buy Catalonia' on es posaran en contacte cellers i restaurants i empreses turístiques que tenen productes específics per tal que els operadors internacionals els incloguin dins els seus paquets.

Segons ha detallat Espasa, aquest serà el workshop més important mai celebrat a l'entorn de la gastronomia i l'enoturisme. Els públics preferents en què focalitzaran les accions són els mercats madurs com França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia i països nòrdics però també hi ha un interès especial per incidir en el mercat asiàtic i americà. "Són mercats que tenen molt d'interès en aquests itineraris culinaris i enològics", ha remarcat Espasa.

L'objectiu d'aquestes accions és el d'atraure un turista que tingui una despesa més elevada al territori. "Volem que el tipus de turista que vingui deixi més diners, més que buscar el nombre és aconseguir que mitjançant paquets i rutes ens visiti un turista de més rendibilitat", reconeix el director de l'Agència Catalana de Turisme.

Altres accions amb què treballa l'agència són incloure empreses d'aquests sectors a la fira 'Mercat d'Escapades' que es farà entre els mesos de març i abril davant la Catedral de Barcelona i també s'està en negociacions amb TVE perquè dos capítols del programa 'Master Chef' es rodin a Catalunya.
El detall de les accions per territoris es dissenyarà amb la implicació del sector privat i també dels diferents patronats de turisme.

Exposició sobre la cuina de Joan Roca

Una altra de les activitats emmarcades dins l'any de la gastronomia i l'enoturisme és l'exposició a l'entorn de la cuina de Joan Roca, el xef del millor restaurant del món. La mostra es podrà veure per primera vegada al Palau Robert de Barcelona i, posteriorment, viatjarà fins a Girona per fer-se itinerant després a d'altres territoris.

A Catalunya hi ha 63 estrelles Michelin, moltes de les quals a les comarques de Girona. Espasa reconeix que aquest territori pot fer de "motor" arreu de Catalunya i que a través del seu model es pot posar en valor la gastronomia catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema