El Govern resta importància a les darreres dades d´atur registrat, que indiquen un increment mensual de més de 10.000 desocupats a Catalunya durant l´octubre, i mostra que el nombre de persones sense feina porta 28 mesos caient en termes interanuals. El secretari d´Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, ha afirmat aquest dimecres en declaracions als mitjans de comunicació que l´augment de l´atur a l´octubre "no desmenteix" la dinàmica interanual de millora de l´ocupació. Aregio ha apuntat que les darreres dades d´increment de l´atur formen part de la dinàmica que tradicionalment porten els mesos d´agost, setembre i octubre, coincidint amb el final de les contractacions de la temporada d´estiu.

El responsable d´Ocupació i Relacions Laborals ha considerat que les dades d´atur del mes d´octubre mostren una certa "normalitat" en relació a les xifres que s´han registrat durant aquest mes en els anys de crisi econòmica. Aregio ha insistit que la pujada mensual de l´atur en un 2% no amaga que el nombre de desocupats s´ha reduït en un 10% en relació amb el que hi havia ara fa un any. "Vull recordar que portem 28 mesos amb reduccions de l´atur en termes interanuals", ha afirmat.

Aregio també ha recordat que l´atur registrat ha augmentat en tots els sectors, exceptuant la construcció, però ha destacat el bon comportament interanual de la indústria, que ha disminuït la desocupació en més d´un 10%. Igualment, ha apuntat que la desocupació també s´ha incrementat a tots els territoris durant l´octubre. Sobre l´afiliació a la Seguretat Social, el responsable d´Ocupació i relacions Laborals ha celebrat que no s´hagin destruït llocs de treball durant l´octubre, tot i que l´increment d´afiliats és només de cinc persones.

Durant les seves declaracions davant dels mitjans de comunicació, Aregio ha repassat les dades d´atur registrat publicades aquest dimecres. El nombre de desocupats aquest mes d'octubre a Catalunya s'ha situat en 523.528 persones, cosa que suposa un augment de 10.341 aturats en relació amb els que hi havia al setembre, segons dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Aquest increment de l'atur encadena tres mesos seguits d'augments i suposa la pujada d'atur menys important que s'ha registrat en aquest mes des de l'any 2009.

En termes anuals s'acumulen 28 mesos seguits de caigudes de l'atur. Tots els sectors d'activitat econòmica han vist augmentar el nombre de persones sense feina amb l'excepció de la construcció. En el conjunt de l'Estat, la desocupació ha pujat de 82.327 persones i això situa l´atur registrat total en 4.176.369 persones.