Dades de la Comissió Europea

Espanya és el setè estat de la UE amb la major bretxa salarial entre homes i dones

Una dona cobra un 19,3% menys que un home, una diferència que és del 16,3% al conjunt de la Unió

02.11.2015 | 12:51

Espanya és el setè estat de la Unió Europea amb la bretxa salarial entre homes i dones més elevada, segons dades de la Comissió Europea fetes públiques en motiu del Dia Europeu per a la Igualtat Salarial. Una dona que treballi a l´Estat cobra de mitjana un 19,3% menys que un home, una situació que és només pitjor a Estònia (29,9%), Àustria (23%), República Txeca (22,1%), Alemanya (21,6%), Eslovàquia (19,8%) i el Regne Unit (19,7%). La mitjana de la bretxa salarial al conjunt de la UE dels 28 és del 16,3%, amb les millors dades registrades a Eslovènia, on la diferència és del 3,2%; Malta, on és del 5,1%; i Polònia, amb un 6,4% de bretxa salarial.

L´eurocomissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Vera Jourová, ha lamentat que les dones "continuïn treballant gairebé dos mesos gratis cada any, perquè la diferència entre l´hora pagada de mitjana a les dones és un 16% inferior a la dels homes". "La igualtat entre homes i dones és un dels valors fonamentals de la UE, i aquest dia ens recorda que no és una de les seves realitats fonamentals", ha destacat.

Les dades publicades per Brussel·les en motiu del Dia Europeu per a la Igualtat Salarial també recorden que les dones són una minoria en les posicions de major responsabilitat a les empreses, amb només un 4% de presidentes de grans companyies. L´estudi remarca que, a més, les dones encara dediquen molt més temps que els seus companys a les tasques de la llar.

En concret, un home que treballa dedica de mitjana unes 9 hores a la setmana a cuidar de la llar, mentre que una dona que treballa en dedica 26, el que suposa una mitjana de quatre hores diàries que s´han de sumar al seu horari professional habitual. Això acaba impactant a la feina, amb 1 de cada 3 dones demanant jornada reduïda, en comparació amb només 1 de cada 10 homes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema