El consum de gas natural en el mercat de l'estat espanyol ha crescut un 5% fins el tercer trimestre d'aquest any en relació amb el mateix període de l'any passat, segons dades facilitades per Sedigas. Fins el mes de setembre s'ha consumit 231.060 GWh que equival a 19,7 bcm gràcies especialment al consum de les centrals de cicle combinat, que durant aquest període han treballat amb intensitat per la baixa producció de les energies renovables, i a una major demanda del gas per part del sector domèstic comercial. Aquest increment en el tercer trimestre acumula tres trimestres seguits de creixements del consum i aquest setembre s'ha registrar el major increment des de l'any 2008.

L'estructura de consum de gas natural a l'estat espanyol segueix dominada pel consum procedent del mercat industrial que suposa el 62% del total que es consumeix, seguit de les centrals elèctriques, amb un 19% i el sector domèstic comercial que absorbeix el 17% del total.

En concret, la demanda de les plantes de cicle combinat ha crescut un 20,6% en relació amb el mateix període de l'any passat. Sedigas explica que l'onada de calor dels mesos de juliol i agost, afegit a un menor funcionament de les plantes d'energies renovables, principalment per la manca de vent, han multiplicat l'activitat de les plantes de cicle combinat.